Zonwerende folie: beter beschermd tegen zonlicht en warmte

Zonwerende folie is de oplossing tegen zonlicht en warmte. Deze raamfolie, ook wel spiegelfolie genoemd, is een flinterdunne folie waarin gemetalliseerde moleculen zijn verwerkt die voor een hoge warmtewering, inkijkwering of UV-wering zorgen. In welke hoeveelheid iets wordt geweerd, heeft te maken met de soort van metaal en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld aluminium, chroom of nikkel zijn. Gemetalliseerde folies hebben een reflecterende eigenschap, waardoor licht wordt teruggekaatst en minder schadelijk zonlicht wordt doorgelaten.

image

image

image

Voor elk doeleinde

Er bestaan diverse soorten glasfolie zoals spiegelfolie en zonwerende folie voor diverse doeleinden. De meest bekende glasfolie is de zon- en warmtewerende folie. Deze zonwerende folie is leverbaar met of zonder spiegeleffect en is verkrijgbaar in diverse kleuren zodat ze altijd bij de gevel en stijl van een bedrijfspand, kantoor of woonhuis past.

De meeste glasfolies hebben meerdere functies. Zo heeft UV-werende folie tevens zon- en warmtewerende eigenschappen en veiligheidsfolie tevens UV-werende eigenschappen. Door het aanbrengen van glasfolie kun je niet alleen het hinderlijke zonlicht reduceren, ook kun je de warmte van het zonlicht verminderen wat bijdraagt aan een prettiger werkklimaat. Bij gebruik van de juiste zon- en warmtewerende folie is de aanschaf van airconditioning zelfs overbodig!

Onderhoudsvrij

Een voordeel van glasfolie is dat het daglicht normaal wordt doorgelaten, maar tegelijkertijd de hinderlijke schitteringen van zonlicht worden tegengehouden. De lamellen hoeven op een zonnige dag dus niet meer gesloten te worden, waardoor het binnen overdag nooit meer donker hoeft te zijn.

Nóg een voordeel van glasfolie is dat het onderhoudsvrij is en niet verkleurt zoals bij zonneschermen en gordijnen wel het geval kan zijn. Grote schoonmaakacties zoals het schoonmaken van (horizontale) lamellen en het wassen van gordijnen en vitrages zijn verleden tijd.

Doordat de glasfolie is voorzien van een krasvaste coating zal de glasfolie niet beschadigen en kunnen de ramen normaal gewassen worden, echter zonder borstel of schuurmiddel! We raden aan op te passen voor zandkorrels, oude verharde rubberen ruitenwissers en andere scherpe gereedschappen die beschadigingen kunnen veroorzaken en adviseren bovendien geen scherpe schoonmaakchemicaliën te gebruiken. Deze zonwerende folie is dus de ideale oplossing!

De voordelen van zonwerende en warmtewerende glasfolie op een rijtje:

• Prettig binnenklimaat doordat de raamfolie tot 80% van de zonnewarmte tegenhoudt
• Tot 95% minder schittering van zonlicht, terwijl het daglicht normaal wordt doorgelaten
• Tegengaan van verkleuring doordat de raamfolie tot 99% van de schadelijke UV-stralen tegenhoudt
• Vergroting van privacy door een folie te kiezen die de inkijk van buiten naar binnen vermindert
• Een gemiddelde besparing van 5% op energieverbruik door isolerende werking
• Een bijzondere uitstraling aan geen gebouw geven door bijvoorbeeld gekleurde glasfolie of glasfolie met spiegeleffect aan te laten brengen

De meeste glasfolies zijn leverbaar op een breedte van 1.52m en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gesneden en geïnstalleerd. Dit betekent dat de breedte c.q. hoogte van het te beplakken raam maximaal 1.50m mag zijn. Maar ook als de ramen breder of hoger zijn kan de raamfolie en spiegelfolie worden aangebracht, het is daarbij echter wel noodzakelijk een naad toe te passen welke bij vakkundige installatie minimaal zichtbaar is.

Waarom dient glasfolie bij HR++ ruiten aan de buitenzijde aangebracht te worden?

De glasfolie wordt meestal aan de binnenzijde van het raam aangebracht behalve bij de HR++ ruiten, dan dient de raamfolie namelijk aan de buitenzijde van het glas aangebracht te worden. HR++ glas heeft namelijk aan de binnenzijde een zonwerende laag wat tegen zal werken en kan lijden tot een thermische breuk. Bij HR++ Glas mag de folie dus alleen aan de buitenzijde van het glas geïnstalleerd worden.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van spiegelfolie / zonwerende folie of andere raamfolies.

Download specificaties

Aanvraagformulier