Zonwerende folie: beter beschermd tegen zonlicht en warmte

Zonwerende folie is dé oplossing tegen zonlicht en warmte. Deze raamfolie -ook wel spiegelfolie genoemd- is een flinterdunne folie waarin gemetalliseerde moleculen zijn verwerkt die voor een hoge warmtewering, inkijkwering of UV-wering zorgen. In welke hoeveelheid iets wordt geweerd, heeft te maken met het type metaal en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Gemetalliseerde folies hebben een reflecterende eigenschap, waardoor het licht wordt teruggekaatst en er minder schadelijk zonlicht wordt doorgelaten.

image

image

image

Voor elk doeleinde

Er bestaan verschillende soorten glasfolies voor diverse doeleinden. De meest gebruikte glasfolie is de zon- en warmtewerende folie. Deze zonwerende folie is leverbaar met of zonder spiegeleffect en is verkrijgbaar in diverse kleuren zodat ze altijd bij de gevel en stijl van een bedrijfspand, kantoor of woonhuis passen.

De meeste glasfolies hebben meerdere functies. Zo heeft UV-werende folie tevens zon- en warmtewerende eigenschappen en veiligheidsfolie tevens UV-werende eigenschappen. Door het aanbrengen van glasfolie kun je niet alleen het hinderlijke zonlicht reduceren, ook kun je de warmte van het zonlicht verminderen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een prettiger werkklimaat. Bij gebruik van de juiste zon- en warmtewerende folie is de aanschaf van airconditioning zelfs overbodig!

Onderhoudsvrij

Een groot voordeel van glasfolie is dat het daglicht normaal wordt doorgelaten, maar tegelijkertijd hinderlijke schitteringen van zonlicht worden tegengehouden. De lamellen hoeven op een zonnige dag dus niet meer gesloten te worden, waardoor het binnen overdag niet langer donker hoeft te zijn.

Een ander voordeel van glasfolie is dat het onderhoudsvrij is en niet verkleurt zoals bij vele andere zonneschermen en gordijnen wel het geval kan zijn. Grote schoonmaakacties zoals het schoonmaken van (horizontale) lamellen en het wassen van gordijnen en vitrages zijn verleden tijd.

Doordat de glasfolie is voorzien van een krasvaste coating zal de glasfolie niet beschadigen en kunnen de ramen normaal gewassen worden, echter zonder borstel of schuurmiddel! We raden aan op te passen voor zandkorrels, oude verharde rubberen ruitenwissers en andere scherpe gereedschappen die beschadigingen kunnen veroorzaken en adviseren bovendien geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken.

De voordelen van zonwerende en warmtewerende glasfolie op een rijtje:

• Prettig binnenklimaat doordat de raamfolie tot 80% van de zonnewarmte tegenhoudt
• Tot 95% minder schittering van zonlicht, terwijl het daglicht normaal wordt doorgelaten
• Tegengaan van verkleuring doordat de raamfolie tot 99% van de schadelijke UV-stralen tegenhoudt
• Vergroting van privacy door een folie te kiezen die de inkijk van buiten naar binnen vermindert
• Een gemiddelde besparing van 5% op energieverbruik door isolerende werking
• Een bijzondere uitstraling aan geen gebouw geven door bijvoorbeeld gekleurde glasfolie of glasfolie met spiegeleffect aan te laten brengen

Waarom dient glasfolie bij HR++ ruiten aan de buitenzijde aangebracht te worden?

De glasfolie wordt meestal aan de binnenzijde van het raam aangebracht behalve bij de HR++ ruiten, dan dient de raamfolie aan de buitenzijde van het glas aangebracht te worden. HR++ glas heeft namelijk aan de binnenzijde een zonwerende laag wat tegen zal werken en kan leiden tot een thermische breuk.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van spiegelfolie / zonwerende folie of andere raamfolies.

Doe het zelf

Wil je losse folie bestellen en het zelf monteren? Hiervoor kun je terecht in onze raamfolie webshop Raamfolietotaal.nl

Download specificaties

Uw contactpersoon:

image

BEL MIJ TERUG