Home / Project / Woordkunst Wordt Beletterd In De Openbare Bibliotheek Amsterdam

Woordkunst wordt beletterd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Op verzoek van de Openbare Bibliotheek Amsterdam hebben wij twee gedichten van woordkunstenaars Adriaan Jaeggi en Gerswhin Bonevacia op de wand beletterd. Daarnaast hebben we ook een aantal ramen voorzien van zandstraalfolie en is een deel van het interieur verfrist met een nieuwe wrap.

Meteen bij binnenkomst van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam prijkt het gedicht Plaats ter genezing van de ziel van huidig stadsdichter Gershwin Bonevacia op de muur. Het gedicht Gebed van Adriaan Jaeggi, speciaal door de toenmalig stadsdichter geschreven voor de opening van de vestiging in 2007, hangt boven de sectie met kinderboeken.

Het beletteren van de muren bleek een hele kluif. Een van de wanden die voorzien diende te worden van een gedicht, was recent gestuukt. Hierdoor was de muur niet meer egaal, zoals verwacht. Dat bleek toch even lastiger beletteren dan op een vlakke wand. De letters van zelfklevend polymeer vinyl Oracal 551-serie die zo mooi op de andere wand kleven, konden hier niet aarden.

Gelukkig kwamen onze ervaren signers snel met de oplossing; er moest voor een andere folie gekozen worden, eentje met een dikkere lijmlaag. Door snel handelen van de mannen op locatie en goede onderlinge communicatie, kon het designteam de letters nogmaals ontwerpen en in productie nemen. Ditmaal op high-tackfolie, een folie die zich goed leent voor oneffen oppervlaktes.

Naast de belettering op de muren zijn er ook een aantal ramen voorzien van zandstraalfolie. Een uitstekende keuze om in een bibliotheek voor dit type raamfolie te kiezen. Deze folie is namelijk ideaal om een kamer af te scheiden zonder lichtinval te verliezen en privacy te behouden. Daarom wordt deze raamfolie ook wel privacyfolie genoemd. Meer weten over zandstraalfolie of privacyfolie laten aanbrengen door onze specialisten? Bekijk het hier

Ook zijn er maar liefst vijftien studieplekken gerenoveerd met mat zwarte wrap folie van Bodaq Interior Films. Het wrappen van interieur is een goede, duurzame en betaalbare manier om je oude meubels een nieuw leven in te blazen. Je inboedel kan vaak nog een extra ronde mee, terwijl het er niet helemaal gaaf meer uitziet. Het is in zo’n geval van de zotte om je interieur weg te gooien en te vervangen. Het wrappen van je inboedel biedt hier dus de ideale oplossing.

Echte impact maken met
een visueel ontwerp?

Of je nu zelf een ontwerp aanlevert of ons aan het denken zet:
TintTotaal brengt jouw visueel ontwerp tot leven! Deel je wens of idee met het team en je hoort snel van ons!
Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl