Home / Waarom Zonwerende Folie De Investering Voor Een Duurzaam Bedrijfspand Is

Waarom zonwerende folie dé investering voor een duurzaam bedrijfspand is

18.10.2023.

Wat doe je als werkgever tegen steeds hetere zomers in Nederland? Een airco op volle toeren laten draaien is een optie, maar met de stijgende energiekosten kan dit een dure grap zijn. Gelukkig zijn er andere middelen die uitkomst bieden. Zonwerende folie bijvoorbeeld. 

Als bedrijf ben je erbij gebaat om de warmte in een gebouw te beperken. Niemand wil namelijk in een snikhete ruimte zitten. Werknemers verdienen het niet om in een broeikas te werken en klanten staan binnen de kortste keren weer buiten. 

Met zonwerende folie ben je verzekerd van een aantal concrete voordelen in aanvulling op een koelingssysteem. Materiaal dat de zon weet te weren, kost namelijk niets in onderhoud. Wat de andere voordelen zijn? Dat lees je hier. 

Kostenbesparing 

De belangrijkste functie van zonwerende folie is dat het de temperatuur in een ruimte op een stabiel niveau houdt. Hittestralen van buitenaf worden deels gedempt. Zo blijft de binnentemperatuur op een aangenaam niveau, zelfs tijdens hittegolven. 

Dit betekent dat de airconditioning minder stroom verbruikt. Met als positief gevolg dat de energiekosten een stuk lager zijn. Als ondernemer heb je hier profijt van. 

Daarnaast heeft zonwerende raamfolie nog een financieel voordeel. Het plaatsen van het materiaal is namelijk een eenmalige uitgave. Dit is dus een investering die geen extra kosten met zich meebrengt. 

Eén keer geld uitgeven, om vervolgens op de lange termijn maandelijks op de energiekosten te besparen. De rekensom is makkelijk gemaakt zo, toch? 

Duurzaamheid en milieuvriendelijk 

Lagere energiekosten betekent dat er minder schade aan het milieu wordt aangebracht. Dat is niet alleen duurzaam op het gebied van kosten, maar vooral met oog voor een milieuvriendelijke wereld. Geheel in lijn met het gedachtegoed van TintTotaal. 

Steeds meer bedrijven en werkgevers raken bewust van hun ecologische voetafdruk. Met zonwerende folie wordt een bedrijfspand een stukje duurzamer. Lagere energiekosten zijn hier een voorbeeld van, maar ook de materialen van het zonwerende folie spelen hier een rol in. 

Zonwerende en warmtewerende glasfolie zijn onderhoudsarm en van duurzame materialen gemaakt. Er zijn dus weinig extra kosten bij gemoeid. En dat is voor elke ondernemer een duurzame oplossing. 

Het installatieproces 

Ben je zelf handig met het installeren van foliematerialen? Dan kan je natuurlijk prima zelf aan de slag. Via deze link vind je meer informatie over de specificaties van onze raamfolies. 

Liever zonwerende raamfolies door een professional laten aanbrengen? Dan helpt TintTotaal maar wat graag. De meeste folies brengen we aan de binnenkant van de ramen aan, met uitzondering van de HR++ ruiten. Mocht je niet weten om welke ruiten het gaat, dan komen we eerst langs voor een voorverkenning. 

Benieuwd naar ons werk? Ons portfolio met succesvolle afgeronde projecten vind je hier

De verschillende voordelen van zonwerende en warmtewerende glasfolies 

  • Houdt tot 80% van de zonnewarmte tegen 
  • Vermindert verkleuring van meubels en muren in het binnenmilieu
  • Meer privacy en minder inkijk van buitenaf 
  • Lagere energiekosten door de isolerende werking 

Hoe kom ik aan zonwerende folie? 

Indien je overtuigd bent van de voordelen van zonwerende folie, dan heb je twee opties. Heb je twee rechterhanden en ga je zelf aan de slag? Dan kan je de folie bestellen bij TintTotaal. Bel of mail ons en we leggen je de vervolgstappen uit. 

Zonwerende folie laten plaatsen is natuurlijk de makkelijkste optie. In dat geval kun je een afspraak maken met TintTotaal. We staan je graag telefonisch te woord en kijken uit naar een mooie samenwerking!

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl