Home / Project / 6 Tips Om Beter Op Te Vallen Met Je Bedrijf

6 tips om beter op te vallen met je bedrijf

Je logo op een gezamenlijk reclamezuil is mooi meegenomen, maar je onderscheidt jezelf er niet echt mee en valt er ook niet echt mee op. Veel bedrijven laten nog veel liggen als het aankomt op de vind- en herkenbaarheid. Bij TintTotaal helpen we je graag om je bedrijf beter op de kaart te zetten. Spoiler: dat is binnen in het gebouw minstens zo belangrijk als daarbuiten.

Stel je voor: aan de weg staat een reclamezuil met alle bedrijven die in het pand zitten, waaronder die van jou. Ook op het parkeerterrein staan een aantal borden met het logo van jouw bedrijf, de klant weet dus exact bij welk gebouw hij/zij zijn moet. Eenmaal in het gebouw, ziet de klant nergens meer jouw borden. Hoe weet de klant nu waar hij/zij zijn moet?

Mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld. Wanneer een klant langskomt, hebben jullie waarschijnlijk al contact gehad, of kennen ze het bedrijf op een andere manier. Ze zijn in ieder geval bekend met het logo. Het is het een stuk makkelijker om de borden met je logo te volgen dan ergens de weg te moeten vragen. Omdat mensen nou eenmaal visueel ingesteld zijn, zullen ze je logo ook meteen herkennen. Daarnaast zullen ze je bedrijf ook beter onthouden; hoe vaker je iets ziet, des te beter je het onthoudt.

Goed, gezien worden is dus belangrijk voor een bedrijf. Maar hoe word je beter gezien? Juist; wanneer je opvalt. Dan rest ons dus de vraag hoe je dat doet, boven die grijze massa dertien-in-een-dozijnborden uitstijgen, en daar komen wij in het plaatje.

TintTotaal zit al vijftien jaar in de signbusiness, met onze ervaring kunnen we advies op maat geven en je adviseren wat het beste is voor jouw business. We bieden tal van opties, zoals: standaard reclameborden van van geschuimd PVC, trespa, dibond of Plexiglas in elk gewenst formaat tot wall prints, spandoeken in frame, textielframes of full colour raambelettering die van één of beide kanten zichtbaar is (denk aan glasheldere folie met een print of one-way vision folie) tot het custom-made invullen van uw wensen op maat.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsreclame nou optimaal is? Met deze zes tips helpen we je op weg.

1. Wees herkenbaar op borden buiten én binnen het pand.

Een herkenbare huisstijl is hiervoor belangrijk, Het werkt goed als je gebruik maakt van je logo op de borden. Denk bijvoorbeeld aan de hoge palen van McDonalds langs de snelweg. Je ziet een gele ‘M’ en weet gelijk: Hey, daar zit de Mac

2. Plaats een reclamebord met logo bij de ingang van het kantoor.

Zo is je pand goed herkenbaar, maar ook goed vindbaar voor klanten. Ze weten exact waar ze zijn moeten. Daarnaast zien voorbijgangers dit ook, dit vergroot dus de naamsbekendheid van je bedrijf.

3. Plaats een groot bord met freesletters bij de receptie.

De receptie is vaak de eerste plek waar bezoekers heen gaan wanneer ze het gebouw binnenkomen. Dit is dus een mooi moment om ze nogmaals bekend te maken met je bedrijf. Meer exposure is altijd een goede zaak.

4. Hang binnen een wallprint, raambestickering of textielframe met je logo.

Meer exposure is altijd goed, maar deze tip is zeker belangrijk wanneer je je bedrijfspand deelt met andere bedrijven. Laat geen twijfel over en zorg ervoor dat de klant goed kan zien waar hij/zij zijn moet en dat hij bij het juiste bedrijf is.

5. Plaats raambelettering voor zichtbaarheid van buitenaf.

Met raambelettering naar buiten toe, ben je beter zichtbaar op straat. De belettering zit meestal op ooghoogte en zal dus snel opvallen bij voorbijgangers.

6. Installeer baniervlaggen

Deze zijn altijd goed zichtbaar en vergroten de vindbaarheid van je bedrijf. Zo maak je het klanten nog makkelijker om je te vinden.

Tot slot: dream big; bijna alles is mogelijk. En als wat je zoekt niet op onze site te vinden is, kunnen wij het waarschijnlijk voor je maken. In overleg natuurlijk.

Echte impact maken met
een visueel ontwerp?

Of je nu zelf een ontwerp aanlevert of ons aan het denken zet:
TintTotaal brengt jouw visueel ontwerp tot leven! Deel je wens of idee met het team en je hoort snel van ons!
Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl