Home / Acht Redenen Waarom Interieurfolie Beter Is Dan Verf

Acht redenen waarom interieurfolie beter is dan verf

29.02.2024.

Kan jouw bedrijf, winkel of kantoor wel een nieuwe look gebruiken? Dan kijk je misschien al op tegen alle renovatiewerkzaamheden. Uren of zelfs dagen wachten tot de verf droog is, om over het afplakken van alle randjes nog maar niet te spreken. Gelukkig is er een veel makkelijkere oplossing voor dit probleem: interieurfolie (ook wel renovatiefolie genoemd). Het is makkelijk, snel én mooi. Op deze acht onderdelen verslaat de folie de traditionele verf met gemak. 

1. Veel meer keuze

Natuurlijk valt er qua kleur een hoop te kiezen als je voor interieurfolie gaat, maar dat geldt ook voor verf. Wat interieurfolie onderscheidt, is de mogelijkheid om verschillende structuren na te bootsen. Wil je de look van een houten wand? Geen probleem. Gips? Ook een optie. Marmer? Doen we. Een foto van een zonsondergang? Mag ook. Met interieurfolie kun je werkelijk alle kanten op. 

2. Duurzamer

Die veelzijdigheid maakt van interieurfolie ook een duurzame keuze. Want waarom zou je een paneel of wand vervangen, als je hem eenvoudig de gewenste uitstraling kan geven? Je hoeft het stenen muurtje er niet uit te slopen en er een houten paneel voor in de plaats te zetten. Je zoekt gewoon een mooie houtfolie uit en plakt het erop. Dat is sneller én duurzamer. 

3. Geen geurtjes

Iedereen die met een verfkwast in zijn handen heeft gestaan, weet welke lucht er uit zo’n pot kan opstijgen. Die geur kan ook na het verven flink blijven hangen. In het ergste geval ruik je na maanden nog steeds dat er geverfd is. Goed ventileren is dan ook een must. Maar zelfs áls je de boel uitstekend lucht, loop je minstens een volle dag in de (schadelijke) verflucht rond. Renovatiefolie heeft dit probleem in zijn geheel niet. Je pand is direct geurvrij. Wel zo fijn als je klanten wil ontvangen. 

4. Geen droogtijd

Zul je net zien. De verf zit er strak op, maar dan stoot iemand er tegenaan met een bureaustoel. En de verf was nog nat. Omdat interieurfolie geen droogtijd heeft, hoef je je om zulke ongelukjes geen zorgen te maken. Nog een voordeel: je kunt direct beginnen met het inrichten van je bedrijfspand. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren. Ondernemers hebben het immers al druk genoeg. 

5. Het is superstrak

Het overkomt zelfs de beste schilder: een likje verf op een plek waar het niet hoort. Dat is natuurlijk op te lossen, maar waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Met interieurfolie kan het vrijwel nooit misgaan. De kleur of het patroon zit er superstrak op en je vindt nergens restanten die er niet horen. 

6. Het is slijtvast

De muren in een bedrijfspand hebben het soms zwaar te verduren. Bureaus die er tegenaan geschoven worden, een kar met leveringen die net een hoekje meepakt… maar weinig muren zien er na een jaar nog steeds netjes uit. Ook voor dit probleem biedt renovatiefolie een oplossing. Het is namelijk slijtvast. We raden natuurlijk niet aan om roekeloos met je muren om te gaan, maar de dagelijkse ongelukjes kan de folie prima hebben.

7. Het is multi-inzetbaar

Niet alleen muren, maar alle soorten interieurdelen kun je met renovatiefolie behandelen. Bureaus, keukens, kasten, kozijnen, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een folie voor. Binnen de kortste keren ziet je volledige bedrijf er als nieuw uit. Met weinig moeite kun je een groot verschil maken. 

8. Interieurfolie is gewoon mooi

Benieuwd geworden hoe interieurfolie jouw bedrijf kan vernieuwen? TintTotaal transformeerde het pand van Salt & Stone volledig van binnen met interieurfolie van Bodaq. De oude shop was volledig rood, een kleur waar nu niets meer van terug te zien is. De nieuwe look is rustig en warm, met moderne tinten. De wanden en bogen hebben bijvoorbeeld een mooie betonlook gekregen. 

Geïnspireerd geraakt? Snappen we helemaal! Je bent maar één telefoontje of mailtje verwijderd van een hele nieuwe uitstraling. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl