Home / Waarom Keuken Wrappen Aan Populariteit Wint

Waarom keuken wrappen aan populariteit wint

26.10.2023.

In de wereld van interieurdesign en keukenrenovaties zijn er voortdurend nieuwe trends en technologieën. Een van de recente trends die snel aan populariteit wint, is keuken wrappen. Dit innovatieve concept biedt een voordelige en creatieve manier om je keuken een geheel nieuwe uitstraling te geven, zonder een volledige verbouwing. 

Het proces van keukenwrapping omvat het gebruik van zelfklevende folies of wraps, beschikbaar in diverse kleuren en patronen. Het is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een snelle, duurzame en esthetische upgrade voor de keuken of ander interieur.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op waarom keuken wrappen steeds meer in de schijnwerpers komt te staan en wat de twee grootste voordelen zijn van het wrappen van je keuken.

Voordeel 1: Keuken wrappen bespaart een hoop kosten en overlast

Bij keuken wrappen draait alles om het transformeren van je keukenoppervlakte zonder de kosten en het ongemak van volledige vervanging. Het is een laagdrempelige en betaalbare manier om je keuken een geheel nieuwe uitstraling te geven, precies zoals jij dat wilt.

Keukenkastjes wrappen hebben lagere kosten

Een van de belangrijkste redenen waarom keuken wrappen aan populariteit wint, is de betaalbaarheid ervan. Het vervangen van keukenkastjes, keukenbladen en ander interieur kan duizenden euro’s kosten. Keuken wrappen is maar liefst 50% tot 70% goedkoper dan een traditionele verbouwing! 

Ga voor een luxe marmeren keukenblad zonder de hoofdprijs te betalen

Keukenwrappen beperkt zich niet alleen tot de keukenkasten. Je kan ook het aanrechtblad laten wrappen en hierdoor een make-over geven. Marmer, graniet, beton – de mogelijkheden zijn eindeloos. Je creëert zo het luxe gevoel van een marmeren keukenblad, zonder de hoofdprijs te betalen.

Geen (geluids)overlast tijdens keukenwrapping montage

In vergelijking met traditionele keukenrenovaties is keuken wrappen vele malen sneller. Hierdoor ervaar je een minimale verstoring van je dagelijkse leven. Het installatieproces vereist namelijk geen slopen of ingrijpende verbouwingen. Zo heb je geen (geluids)overlast tijdens keukenwrapping montage! 

Voordeel 2: Het wrappen van een keuken heeft een lange levensduur en is milieuvriendelijk

Keukenwrappen is niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, het is ook goed voor het milieu. Door de lange levensduur van de folie en het hergebruik van oppervlakken, draag jij zo je steentje bij aan duurzaamheid.

Gemakkelijk in onderhoud

Een andere factor die bijdraagt aan de populariteit van een keuken wrappen, is het gemakkelijke onderhoud. De gebruikte renovatiefolies zijn vlekbestendig en eenvoudig schoon te maken, waardoor de keuken er altijd fris uitziet met minimale inspanning en onderhoud. Daarnaast is de keuken wrap bestendig tegen krassen, waardoor het wrappen van je keuken een lange levensduur heeft.

Milieuvriendelijke 

Een ander belangrijk aspect van interieur wrappen is: duurzaamheid. Keuken wrappen is een milieuvriendelijke optie, omdat het bestaande oppervlakken hergebruikt. Door te kiezen voor wraps in plaats van een volledige verbouwing, draag je bij aan het verminderen van afval. Ook draag je bij aan het behoud van natuurlijke bronnen met een keuken wrap! 

Professioneel en uitstekend eindresultaat

Het is niet alleen de kleur en het motief die onze interieur wrap zo divers maakt, de folie die wij monteren geeft door de specifieke structuur een unieke Look & Feel. Door de luchtkanalen en verschillende diktes van de folie, wordt plakken ten alle tijden goed toegepast door onze specialisten. Hierdoor ziet het eindresultaat er altijd professioneel en uitstekend uit.

Keuken laten wrappen bij TintTotaal

Door je keuken te laten wrappen ben je goedkoper uit, voorkom je (geluids)overlast, draag je bij aan het milieu én heb je een compleet nieuwe keuken die gemakkelijk is in onderhoud. Wat ons betreft is het wrappen van een keuken een fantastische manier om je keuken op een laagdrempelige manier een volledige make-over te geven. 

Met een ruim assortiment van meer dan 200 ontwerpen, is er voor ieder wat wils. Als vaste partner van meerdere grote merken op het gebied van interieur print denken wij graag met je mee over het ontwerp van je nieuwe keuken. Wij ontwikkelen dagelijks creatieve concepten voor onze klanten.

Kortom, wij hebben veel ervaring met het wrappen van interieur, keukens en meubels. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl