Home / Project / Tinttotaal Gooit Hoge Ogen Bij Gp Zandvoort

TintTotaal gooit hoge ogen bij GP Zandvoort

TintTotaal gooide dit weekend -letterlijk- hoge ogen op het Formule 1 circuit bij Zandvoort. Waar er op social media door sommigen een hetze werd gevoerd vanwege de drukte op het evenement, droegen wij bij aan een mogelijkheid om de race op afstand te bewonderen. De door ons gewrapte en bestickerde Lebara-hoogwerker stond net buiten het terrein. Hier werden racefans die naast een kaartje hadden gegrepen, getrakteerd op een dagje Formule 1 in de Lage Landen.

Toen promotie-bureau Natwerk ons twee weken voor het evenement namens provider Lebara benaderde met de vraag of wij wilde helpen bij dit project, hoefden we geen twee keer na te denken. Ons salesteam zette het project gelijk door naar onze creative ad lead, die op zijn beurt begon met het maken van lijntekeningen- het proces om de wagen digitaal op schaal te construeren. Nadat alle partijen het eens waren over het ontwerp, werden de kleurcodes doorgestuurd. Onze printers draaien op Pantone-kleuren, wat weer aansluit op de CYMS-kleurenstijl. Omdat kleuren er op verschillende materialen anders uit kunnen zien en het natuurlijk heel belangrijk is voor de herkenbaarheid van een bedrijf om de juiste kleuren te gebruiken, laten we de klant altijd langskomen om het te checken. Lebara was hierop dus geen uitzondering. Als alles dan klopt, wordt het ontwerp naar de printer gestuurd.

Om alles perfect te krijgen, draaide het drukapparaat maar liefst anderhalve dag en daarna moest alles ook nog eens 24 uur drogen. Eenmaal droog konden de prints worden gelamineerd, waarna ze door naar de montage gingen. Waar het in de Formule 1 gaat om de snelste te zijn, is het spreekwoord “slow and steady wins the race” beter op zijn plaats in de sign-wereld.

In totaal is er door ons team vier dagen lang gewrapped om alles af te krijgen en zitten er 110 man-uren in het project. Na de eindcontrole, kon de wagen dan eindelijk naar het circuit.

De deadline voor het project was kort dag, maar dat was voor ons geen enkel probleem. Normaal doen we een stuk langer over projecten als deze. Wij hebben een strakke planning, waar we niet vaak van afwijken. Voor ludieke promotie-acties als deze, waarbij snel leveren noodzakelijk is voor de klant, is er altijd wel een gat te vinden in onze agenda. We hebben een groot team van professionals met verschillende expertises waardoor we gehele proces van A tot Z binnenshuis kunnen realiseren. Hierdoor hebben we een streepje voor op onze concurrenten.

Je eigen werk terugzien op zo’n groot internationaal evenement is natuurlijk speciaal. En als het dan ook nog eens zo mooi uitpakt, kun je als bedrijf alleen maar trots zijn.

Wil je meer informatie over promotionele bestickering en wat we voor jouw wagenpark kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Echte impact maken met
een visueel ontwerp?

Of je nu zelf een ontwerp aanlevert of ons aan het denken zet:
TintTotaal brengt jouw visueel ontwerp tot leven! Deel je wens of idee met het team en je hoort snel van ons!
Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl