Home / Waarom Kiezen Steeds Meer Bedrijven Voor Raamfolie

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor raamfolie?

26.10.2023.

In de wereld van zakelijke faciliteiten is efficiëntie, comfort en kostenbesparing van groot belang. Een onverwachte oplossing die aan al deze behoeften kan voldoen, is het gebruik van raamfolie. Raamfolie is zowel esthetisch als functioneel een waardevol product. Er zijn talloze soorten en maten raamfolie, die breed inzetbaar zijn voor zowel ziekenhuizen tot overheidsgebouwen en commerciële ondernemingen.

Raamfolie biedt daarnaast ook verschillende toepassingen, waaronder zon- en warmtewering, privacy, decoratie, reclame maken en veiligheid. Deze veelzijdige en kosteneffectieve technologie biedt tal van voordelen voor de zakelijke markt.

In deze blog gaan we dieper in op vier interessante voordelen van raamfolie en waarom steeds meer bedrijven kiezen voor de multifunctionele toepassing van raamfolie.

Voordeel 1: Raamfolie heeft een zon- en warmtewerende functie 

Een comfortabele werkplek is essentieel voor de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Raamfolie heeft een zon- en warmtewerende functie, waardoor bedrijven een positieve invloed krijgen op de temperatuur van hun kantoorgebouw. Dit resulteert in een beheer van licht en warmte.

Beheer licht en warmte 

Zonwerende folie biedt een effectieve oplossing voor het regelen van de hoeveelheid warmte en zonlicht die een gebouw binnenkomt. Door het verminderen van overmatige warmte, kunnen bedrijven de algehele temperatuur in hun gebouwen beheersen. 

Hierdoor wordt de behoefte aan airconditioning verminderd. Dit resulteert in een energie-efficiëntere werkomgeving en aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn.

Bescherming tegen schadelijke straling

Gezondheid en welzijn van werknemers en bezoekers zijn van groot belang. Met UV-werende raamfolie wordt de schadelijke ultraviolette straling geblokkeerd.

Bovendien helpt raamfolie bij het behoud van de kleur en levensduur van meubels, vloerbedekking en kunstwerken door verkleuring en vervaging te verminderen. Dit zorgt voor het behoud van de esthetische waarde van het interieur van een bedrijf.

Controle over het binnenklimaat

Warmtewerende raamfolie heeft uitstekende isolatie-eigenschappen. Hierdoor wordt overmatige warmte geweerd. Zo kan er een consistente en comfortabele binnentemperatuur worden gehandhaafd.

Dit resulteert in een verminderde behoefte aan verwarming en koeling. Wat op den duur resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Voordeel 2: Raamfolie is kostenbesparend 

Raamfolie is niet alleen kostenbesparend, het biedt ook een snelle terugverdientijd voor bedrijven. De initiële investering tijdens de installatie van raamfolie is relatief laag vergeleken met andere energiebesparende technologieën. Hierdoor is raamfolie een rendabele investering voor elk zakelijk pand.

Korte Return On Investment (ROI)

Raamfolie is snel en voordelig geïnstalleerd, vergeleken bij andere energiebesparende investeringen. Raamfolie is een financieel aantrekkelijke investering voor bedrijven, omdat het zich snel heeft terugverdiend na installatie.

Binnen een paar jaar kun je al genieten van aanzienlijke kostenbesparingen op zowel energiekosten als de levensduur van het interieur.

Lange levensduur

Raamfolie heeft een lange levensduur, vaak variërend van 10 tot 20 jaar of langer. Dit maakt dat de investering zich blijft uitbetalen gedurende vele jaren. Raamfolie vereist weinig tot geen vervanging of onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de totale eigendomskosten verder verlaagd worden voor bedrijven.

Lagere energiekosten

Zodra raamfolie is geïnstalleerd, begint het direct te werken. Door het blokkeren van overtollige zonnewarmte, wordt het gebruik van airconditioning verminderd. Een pand koelen vergt veel energie, middels raamfolie wordt deze energie aanzienlijk verlaagd.

In de zomermaanden zijn deze besparingen voornamelijk merkbaar. Tevens draagt raamfolie bij aan een kleinere ecologische voetafdruk van bedrijfsactiviteiten, door verminderd gebruik van verwarming en airconditioning.

Voordeel 3: Raamfolie draagt bij aan privacy en veiligheid

Het gebruik van raamfolie draagt bij aan de privacy en veiligheid van zakelijke gebouwen. Raamfolie biedt een extra laag bescherming tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf. Daarnaast zorgt raamfolie ervoor dat het risico op rondvliegend glas verkleind wordt in geval van een ongeluk of explosie.

Inbraakpreventie

Raamfolie versterkt glas, hierdoor wordt het moeilijker om via glas in te breken. Het voorkomt daarnaast ook vandalisme van een pand. Veiligheidsfolie zorgt ervoor dat een pand extra wordt beschermd tegen inbraak.

Zelfs als het glas breekt, houdt de folie de scherven bij elkaar. Zo is er minder kans op verwondingen en schade aan eigendommen.

Raamfolie voorkomt inkijk en verzekert privacy

Privacyfolie beperkt de zichtbaarheid van buitenaf. Medewerkers en bezoekers zijn hierdoor afgeschermd tegen ongewenste aandacht van buitenaf. Dit is vooral handig voor vergaderruimtes, kantoren en medische instellingen waar privacy van cruciaal belang is.

Hierdoor draagt het gebruik van raamfolie bij aan een veiligere en comfortabelere werkomgeving. Raamfolie draagt daarnaast bij aan de algehele veiligheid van een pand en de medewerkers.

Voordeel 4: Eenvoudige installatie en onderhoud

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van raamfolie voor zakelijke toepassingen is de eenvoudige installatie en het minimale onderhoud. Hier zijn enkele redenen waarom dit van groot belang is voor bedrijven:

Snelle installatie

Het installeren van raamfolie is doorgaans veel sneller dan andere renovatie- en verbeteringsproducten. Tijdens het installeren van raamfolie is er minimale verstoring. In de meeste gevallen kunnen de installateurs de folie aanbrengen zonder dat dit invloed heeft op de werkzaamheden van het bedrijf en medewerkers.

Onze installateurs hebben jarenlange ervaring en expertise om de klus snel en efficiënt te klaren. Hierdoor kun je snel profiteren van de voordelen van raamfolie.

Minimaal onderhoud 

Eenmaal geïnstalleerd, vereist raamfolie weinig tot geen onderhoud. Onze folie is ontworpen om duurzaam en bestendig te zijn tegen alle elementen. Af en toe schoonmaken met milde reinigingsmiddelen is al voldoende om de raamfolie in uitstekende staat te houden.

Zo hoeven bedrijven geen kostbaar onderhoudsschema te plannen. Er zijn ook geen extra ingewikkelde middelen nodig voor het behoud van de folie.

Veelzijdigheid en aanpassingsvermogen

De veelzijdigheid van raamfolie kan worden aangepast aan alle specifieke behoeften. Of het nu gaat om zonwerende folie, privacyfolie, veiligheidsfolie of kleurenfolie, er zijn opties beschikbaar die aan alle eisen voldoen.

Raamfolie is er in verschillende soorten en maten. Het kan worden bedrukt met logo’s, patronen en ontwerpen om zo de uitstraling van een bedrijfsruimte te verbeteren. Tot slot draagt het ontwerpen van raamfolie bij aan een sterke merkidentiteit van een bedrijf.

Hoe nu verder?

Kortom, raamfolie is een kostenbesparend, multifunctioneel en een milieuvriendelijk product. De folie draagt bij aan een comfortabele, energiebesparende en veilige werkomgeving. Indien je overtuigd bent van de vele voordelen van raamfolie, kun je een afspraak maken met TintTotaal. 

Onze installateurs verzorgen de montage van raamfolie van A tot Z. We staan je graag telefonisch te woord en kijken uit naar een mooie samenwerking.

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl