Home / Hoe Vertaal Je Een Huisstijl Door Naar Bedrijfsreclame 2

Hoe vertaal je een huisstijl door naar bedrijfsreclame?

10.08.2023.

De basis van de huisstijl

Een huisstijl is essentieel voor een bedrijf. Zonder een huisstijl is een bedrijf voor buitenstaanders niet te herkennen. Maar hoe voer je jouw huisstijl nou door naar reclame? Bij TintTotaal hebben we het afgelopen decennia tal van projecten gedaan waarbij wij de huisstijl hebben doorgevoerd naar bedrijfsreclame. Maar niet alleen dat, we hebben ook menig huisstijl ontworpen, verbeterd en aangevuld.

Een huisstijl wordt vaak vastgelegd in een huisstijlhandboek.  Zo behoud je de consistentie van logo’s, kleuren en lettertypes in alle online(website, e-mail nieuwsbrieven) en offline (drukwerk) uitingen.

Van ontwerp tot uitvoering

Als bedrijf verzorgen wij verschillende vormen van bedrijfsreclame zoals: raambestickering, freesletters, autobestickering en -wrapping en lichtreclame. Deze reclame-uitingen beginnen altijd met een concept, dat we ontwerpen aan de hand van het huisstijlhandboek. Wij merken echter vaak dat er in de handboeken geen aanwijzingen staan voor grote projecten zoals het aankleden van een pand. Wanneer een onderneming meerdere filialen of franchises heeft, is het van belang om ervoor te zorgen dat alle vestigingen er hetzelfde uitzien en op een lijn zitten qua uitstraling.

Daarom helpen wij bedrijven ook met het uitbreiden van hun huisstijlhandboek. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk aspecten van het inter- en exterieur gestandaardiseerd worden. Zo voorkom je dingen als afwijkende gevels. Voorbeelden van aspecten die wij voor klanten toevoegen zijn bijvoorbeeld alle materialen, kleuren en maten opgenomen van de raambestickeringen, freeslogo’s, lichtreclame, schoonloopmatten en stoepvlaggen

Dit maakt het gehele reclame-proces voor beide partijen in de toekomst veel makkelijker en kunnen franchisees of vestigingmanagers zelf uit het handboek kiezen welke opties zij voor hun filiaal willen.

Door alle mogelijkheden mee te nemen in het huisstijlhandboek en te standaardiseren, zorg je ervoor dat alle neuzen binnen het bedrijf dezelfde kant opstaan en dat er over aankleding en de uitdaging van reclamevoering geen enkele twijfel bestaat.

One stop shop

Bij TintTotaal ben je welkom om de wensen te bespreken voor een opvallend ontwerp voor bedrijfsreclame. Of je nou al een logo of huisstijlhandboek hebt. Of het een klein of groot project betreft, ons verkoop-, design-, productie- en montageteam staat voor je klaar met advies naar aanleiding van onze jarenlange ervaring! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl