Home / Portfolio / Tinttotaal Belettert All You Need Is Love Kerstbus

TintTotaal belettert ‘All you need is love’ kerstbus

303 Google reviews 4.8Ster icoonSter icoonSter icoonSter icoonSter icoon
Hoog kwaliteit materiaal
Vakkundige afwerking
15+ jaar ervaring

Meer dan drie miljoen kijkers All you need is love

In 2014 keken meer dan drie miljoen mensen naar de ‘All you need is love’ kersteditie op tv, waarin Robert ten Brink mensen uit het buitenland herenigt met familie of geliefden. Een opvallende touringcar rijdt door Nederland om een ieder op plaats van bestemming te brengen. Tinttotaal heeft ook voor 2015 de betreffende kerstbus van belettering voorzien.

Presentator Robert ten Brink toerde in december door heel Nederland om geliefden bijeen te brengen voor zijn tv-programma ‘All you need is love kersteditie’. Hij stapte hiervoor in een touringcar, die reclamespecialist Tinttotaal heeft omgetoverd tot kerstbus.

Eén dag

“Voor het derde achtereenvolgende jaar mochten wij in opdracht van Endemol Nederland de bus van belettering voorzien. Mij kwam ooit ter ore dat het multimediabedrijf niet tevreden was dat er drie dagen nodig waren om de ‘All you need is love’ bus te bestickeren, waarop ik heb geantwoord dat wij dat met vier mensen, exclusief werkvoorbereiding, in één dag kunnen. Na een half jaar werd contact opgenomen of wij voor de 2013-kersteditie de opdracht op ons wilden nemen”, legt Şahin Akçay, onze commercieel directeur, uit.

Met de kerstbus wordt slechts één of twee dagen gereden, dus de uitingen moeten eenvoudig te verwijderen zijn. Akçay: “Op de bumper zit geen specifieke wrapfolie, maar 3M IJ38 polymeer vinyl met een verwijderbare lijmlaag. De overige bestickering is gedaan met de promotionele monomeer 3M folie. Het materiaal zit er zo kortstondig op, dat lamineren niet nodig is.”

Wintertafereel

De uitingen zijn in samenspraak met de ontwerpstudio van Endemol bedacht. Op de onderzijde van de bus prijkt een Hollands wintertafereel. Het ‘All you need is love’ logo komt terug op alle vier zijden, evenals contourgesneden sterren en sneeuwvlokken. “Het is goed om mee te denken met de ontwerpstudio, want wij hebben ervaring met hoe je letters en vormen op een bus verwerkt, denkend aan leesbaarheid en naden.”

Tevens is ervoor gekozen om de ramen te tinten. “Dit geeft de bus een chiquere uitstraling. Het voertuig is afkomstig van Beuk Touringcars, eveneens een opdrachtgever waarmee wij veel zakendoen. Dit bedrijf heeft het brandstofverbruik bijgehouden van bussen waarvan de ramen wel en niet zijn getint. Aangezien de folie zon- en warmtewerend is, kan de airco op een lagere stand, wat weer scheelt in het brandstofverbruik.”

Een opdracht als de ‘All you need is love’ kerstbus bestickeren is een leuk project aan het einde van het jaar. En als blijk van waardering mocht Tinttotaal ook het eigen logo nog een plaatsje geven.

Investeringen

De ‘All you need is love’ bus is in onze eigen werkplaats onder handen genomen. In deze werkplaats zullen binnenkort ook toevoegingen aan ons machinepark geplaatst worden. De nieuwste aanwinsten zijn een Roland LEJ 640F vlakbedprinter en de SolJet Pro4 XR-64.
“Vlakbedprinten is een techniek waarin wij onze creativiteit kwijt kunnen en efficiënter door kunnen werken. De hybride printer LEJ 640F onderscheidt zich doordat er 15 centimeter dikke substraten doorheen kunnen worden gevoerd, van plexiglas en steigerhout tot panelen van acryl of kunststof. Naast het bestickeren van borden, kunnen we nu dus rechtstreeks op plaatmateriaal printen, zelfs wanneer het om robuuste ondergronden gaat of die structuur bevatten. Het betreft een UV-printer, dus de inkt is ook nog eens direct droog.”
Het mooie aan de SolJet Pro4 XR-64 printer/snijplotter vindt Akçay dat die wit kan printen op transparant. “Daar is steeds meer vraag naar. Het is een vrij nieuwe techniek, die nu goed is doorontwikkeld. En de metallic inkten bieden ons vele mogelijkheden.”

Wil je meer informatie over autobelettering of vlakbedprinten? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat hebben we uitgevoerd uitgevoerd

Michiel van Tinttotaal

Jouw hulpmiddel op het gebied van visuele communicatie

TintTotaal is een Visueel Print & Montagebedrijf met specialistische kennis. Perfectie is onze standaard. Wij garanderen 100% het best haalbare resultaat tegen eerlijke prijzen, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame materialen.

Interesse in een van onze oplossingen? Vraag vooral een vrijblijvende offerte aan en je hoort diezelfde week nog van ons. Praten over een samenwerking? Alles begint bij een kop koffie! Onze vakmensen denken graag met je mee!

Echte impact maken met
een visueel ontwerp?

Of je nu zelf een ontwerp aanlevert of ons aan het denken zet:
TintTotaal brengt jouw visueel ontwerp tot leven! Deel je wens of idee met het team en je hoort snel van ons!
Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl