Home / Lichtreclame Dag En Nacht Opvallen

Lichtreclame: dag en nacht opvallen

27.06.2023.

Niet zomaar een standaard lichtbak

Bij het woord lichtreclame denk je al snel aan een lichtbak, vierkant of rond, plat tegen de gevel of haaks. Wat uiteraard zeer effectief kan zijn, maar wij willen graag in deze blog wat dieper ingaan op lichtreclame in de vorm van zogenaamde doosletters. Doosletters worden per project uniek gemaakt in de vorm van (bijna) elk gewenst logo; dus niet alleen letters maar bijvoorbeeld ook in een vorm van een beeldmerk.

Direct of indirect verlicht

Doosletters levert en monteert TintTotaal in verschillende soorten, ook profielen genoemd. Deze kunnen onverlicht zijn, indirect verlicht (van achteren uitgelicht), direct verlicht (van voren uitgelicht) of een combinatie van beide. Op onze vernieuwde pagina over doosletters kunt u voorbeelden bekijken van de verschillende profielen. Met indirecte verlichting krijgt de doosletter een mooie corona van licht eromheen, eventueel uitgebreid met een translucent (circa 40% lichtdoorlatend) gedeelte aan de achterkant om een extra accent te geven. Dit translucent gedeelte kan in vele kleuren gerealiseerd worden. Met een direct verlichte doosletter is de gehele zijkant gesloten en de voorkant van translucent materiaal waar het licht van voren doorheen schijnt. Tevens kan de LED-verlichting naast standaard of warm wit in RGB kleuren ingebouwd worden, ook bijvoorbeeld per letter anders!

Aluminium of kunststof

Doosletters worden in vorm gefreest en gelast van aluminium of RVS of van kunststof gemaakt en eventueel voorzien van de eveneens in vorm gefreeste translucent delen. Het aluminium of kunststof kan in elke gewenste RAL-kleur worden gespoten, het RVS kan in diverse kleuren in spiegel of geborstelde variant gemaakt worden en de translucent delen zijn in vele RAL-kleuren leverbaar. Maar bij een direct verlichte doosletter kan de translucent voorkant ook bestickerd worden met folie in een kleur maar ook met full colour bedrukte folie waarmee zeer fraaie effecten bereikt kunnen worden! Voor grotere doosletters wordt altijd aluminium of RVS gebruikt, de kunststof doosletters zijn heel geschikt voor kleinere lichtreclame uitingen en ook heel mooi voor binnenreclame; een verlicht logo van het bedrijf op een binnenmuur bijvoorbeeld. Van veel doosletterprofielen kunnen wij ook een budget-versie leveren, deze worden in plaats van gelast dan gespijkerd wat aanzienlijk in de kosten scheelt.

Doorgestoken letters

Bij TintTotaal maken we ook vaak (vorm)bakken met doorgestoken vormen en/of letters voor een exclusief 3D effect, dit noemen wij een flatbox. De teksten en/of logo’s worden diapositief gelaserd uit Acrylox translucent en doorgestoken in de lichtdichte (vorm)bak waardoor het 3D-effect gecreëerd wordt. De voorkant van de doorgestoken letters kunnen ook met een folie beplakt worden waardoor er nog een extra subtiel effect ontstaat.

Extra uitgelicht

Als er gekozen wordt voor onverlichte doosletters maar bijvoorbeeld ook bij freesletters of reclameborden kan er toch voor gezorgd worden dat de gevelreclame ’s avonds opvalt door er een lichtkoof onder of boven te plaatsen. Dit kan een standaard lichtkoof zijn maar TintTotaal maakt ook lichtkoven op maat in een slimline profiel waarbij we de “armen” van de koof machinaal in een vorm buigen voor een zeer elegant effect.

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl