Home / De Zomer Komt Eraan Hou De Warmte Buiten Met Zonwerende Folie

De zomer komt eraan! Hou de warmte buiten met zonwerende folie

10.07.2023.

De lange warme zomerdagen komen er weer aan en dat wordt weer heerlijk genieten! Nou ja tenminste als je lekker buiten bent. De temperaturen kunnen namelijk in de loop van de dag flink oplopen op kantoor, in huis en in de auto. Werken in een te warme omgeving zorgt voor een vermindering van de concentratie en productiviteit. En een snikhete slaapkamer is ook niet echt een pretje om in te slapen. Om het over de bloedhete auto nog maar te zwijgen. De warmte buiten houden tijdens de warme dagen lijkt lastig maar met zonwerende folie is het eigenlijk heel eenvoudig!

Maar hoe werkt dat nou, die zonwerende folie?

Zonwerende folie is een flinterdunne folie die op het glas wordt geplakt. In deze zon- en warmtewerende folie zijn gemetalliseerde moleculen verwerkt die voor een hoge warmtewering zorgen.
Je privacy wordt vergroot omdat de folie ook een inkijkwering heeft en hij houdt voor 99% de schadelijke Uv-stralen tegen. In welke hoeveelheid iets wordt geweerd, heeft te maken met het soort metaal en de hoeveelheid die wordt gebruikt.

Deze zonwerende folie is leverbaar met of zonder spiegeleffect en is verkrijgbaar in diverse kleuren zodat ze altijd bij de gevel en stijl van een bedrijfspand, kantoor of woonhuis past.
Bij gebruik van de juiste zon- en warmtewerende folie is de aanschaf van airconditioning zelfs overbodig.
Tevens houdt de glasfolie de vervelende schittering van de zon tegen maar laat het daglicht wel gewoon door. Hierdoor hoeven de gordijnen overdag niet meer dicht en hou je het zicht naar buiten.

Zowel een Coole auto als een koelere auto

Zonwerende folie wordt ook erg veel toegepast in auto’s, in de vorm van geblindeerde ruiten.
In eerste instantie kiezen veel mensen hiervoor vanwege de stoere uitstraling die het heeft. Maar het heeft zeker meerdere functies!
Zo zorgen de getinte autoruiten voor meer privacy en houdt het ook de warmte gedeeltelijk tegen. Hierdoor hoeft de airco minder lang aan te staan en dit scheelt weer op het brandstof verbruik.

Even de voordelen van zon- en warmtewerende folie op een rijtje:

– ‘s zomers is het binnen veel aangenamer omdat de folie tot 80% van de zonnewarmte tegenhoudt.
– De folie gaat de verkleuring van meubels / gordijnen tegen doordat de raamfolie tot 99% van de schadelijke UV-stralen tegenhoudt.
– Een gemiddelde besparing van 5% op energieverbruik door isolerende werking.
– Tot 95% minder schittering van zonlicht, terwijl het daglicht normaal wordt doorgelaten

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak of kom langs in onze showroom om te bekijken hoe de verschillende percentages folie eruitzien op de ruiten!

Aanvraagformulier

  VRAAG EEN vrijblijvende OFFERTE AAN

  • Contactinformatie
  • Voertuig specificaties


  • Toelichting

  Gerelateerde artikelen

  Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl