Huisstijl laten doorvertalen naar een bedrijfsreclame?
oba gevelreclame

Hoe vertaal je een huisstijl door naar bedrijfsreclame?

De basis van de huisstijl

Wij zijn er trots op dat we zoveel mooie bedrijfsreclameprojecten mogen uitvoeren in Amsterdam en omstreken, vaak aan de hand van een bestaande huisstijl, vooral bij grotere ondernemingen. Een huisstijl wordt vaak vastgelegd in een huisstijlhandboek om de consistentie van logo’s, kleuren en lettertypes te behouden in bijvoorbeeld alle online (website, email nieuwsbrieven) en offline (drukwerk) uitingen. Als een bedrijf dat nog niet heeft kan onze ontwerpafdeling die ook verzorgen.

Van ontwerp tot uitvoering

Bedrijfsreclame maken wij in zeer verschillende uitvoeringen zoals raambestickering, freesletters of lichtreclame. Dit begint altijd met een concept ontwerp waarbij we vaak gebruikmaken van een bestaand huisstijlhandboek. Maar daar staan vaak geen aanwijzingen in voor grotere projecten zoals de aankleding van een pand. Zeker als een onderneming meerdere panden of filialen heeft is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de verschillende vestigingen wel op één lijn zitten qua uitstraling. Dit kwamen wij onlangs tegen bij onze zeer gewaardeerde klant Openbare Bibliotheek Amsterdam, ofwel Oba, die 26 filialen heeft. In het komende jaar gaat TintTotaal alle filialen voorzien van vernieuwde gevelreclame. Het eerste filiaal is deze week voorzien van nieuwe raambestickering en lichtreclame!
Zij hadden al een huisstijlhandboek maar wij kwamen op het idee om die aan te vullen met een apart handboek speciaal voor de bedrijfsreclame. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het zoveel mogelijk gestandariseerd wordt om te voorkomen dat de verschillende gevels in de toekomst teveel van elkaar afwijken. Dit maakt het proces van ontwerp en procuctie tot uitvoering voor beide partijen ook een stuk makkelijker waardoor we ook sneller de gevelreclames op kunnen leveren.
In de stijlgids gevelsigning voor Oba zijn bijvoorbeeld alle materialen, kleuren en maten opgenomen van de raambestickeringen, freeslogo’s, lichtreclame, schoonloopmatten en stoepvlaggen. Dit maakt het voor de klant heel makkelijk om per filiaal te kiezen welke opties ze willen voor de aankleding van de zeer uiteenlopende panden. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel maar dat zijn dan ook weer mooie uitdagingen voor ons!

One stop shop

Bij TintTotaal ben je welkom om de wensen te bespreken voor een opvallend ontwerp voor bedrijfsreclame. Of je nou al een logo of huisstijlhandboek hebt of niet. Of het een klein of groot project betreft, ons verkoop-, design-, productie- en montageteam staat voor je klaar met advies naar aanleiding van onze jarenlange ervaring! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

TintTotaal – Uw full-service Reclamespecialist!
TintTotaal – Uw full-service Reclamespecialist!
Brand of Amsterdam Creative | 200+ Google reviews 4.9 ⭐⭐⭐⭐⭐
This is default text for notification bar