Home / Tinttotaal Maakt Gebruik Van Nieuwe Duurzame Printmedia Van 3m

Tinttotaal maakt gebruik van nieuwe duurzame printmedia van 3M

21.06.2023.

Onlangs wrapten wij de Land Rover Defender voor de campagne van Fanta. Dit viel samen met de lancering van een nieuw product van 3M waarvan wij al lang gecertificeerd signbedrijf zijn. Deze nieuwe generatie full colour beprintbare wrap folies zijn milieuvriendelijk non-PVC met baanbrekende prestaties. De nieuwe printfolie is geschikt voor uitgebreide applicatiemogelijkheden zoals muren, auto’s, vrachtwagens, opleggers, schepen en ruwe oppervlakken. 3M™ Envision™ 480 Cv3 wrap folie is een duurzame oplossing, van een technologisch hoog niveau.

greener-solutions

Voordelen 3M™ Envision™ 480 Cv3 wrap folie:

• Extreem vervormbaar
• Aan te brengen bij extreme temperaturen
• Sneller te verwijderen
• Uitzonderlijke helderheid
• Zeer duurzaam
• Verschuifbaar & herpositioneerbaar

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Tinttotaal
In 2012 is Tinttotaal al verkozen tot duurzaamste onderneming van stadsdeel Amsterdam West maar wij blijven innoveren op dat gebied en waren dan ook superenthausiast over deze nieuwe folie. Met 3M™ Envision™ Wrap Films in ons portfolio zijn wij in staat om onze onderneming te koppelen met de duurzaamheidsvraag van onze klanten door een zeer milieuvriendelijke grafische oplossing aan te bieden.

3M™ Envision™ Wrap Films zijn:

• PVC-vrij
• Ftalaat vrij
• Gedeeltelijk vervaardigd uit bio-based materialen
• Geproduceerd met 60% minder oplosmiddelen

Extreem vervormbaar
De Envision™ Wrap Films van 3M™ kunnen tot 150% uitgerekt worden en blijven vast zitten. Meer dan dat, dit is een slimme folie. Hij past zich aan aan de situatie en rekt enkel uit wanneer dat gewild is – en niet eerder. Betere weerstand tegen loslaten betekent het einde van onnodig dubbel werk. Niet meer opnieuw printen. Niet meer opnieuw wrappen.

Applicatie bij extreme temperaturen
In de hitte wordt de folie niet week of rekt te snel uit. Als het koud is, blijft hij zacht aanvoelen zonder hard en broos te worden en te scheuren. Verwarmd is de folie goed te hervormen.

Sneller te verwijderen
Gegoten vinyls zijn doorgaans brozer dan 3M™ Envision™ Wrap Films, vooral bij lagere temperaturen of wanneer ze geprint worden met uv-inkt. Dit maakt dat ze gemakkelijker scheuren bij het verwijderen, zodat ze stuk voor stuk moeten worden verwijderd. Deze folie heeft een grotere treksterkte, zodat hij snel en in zijn geheel kan verwijderd kan worden.

Uitzonderlijke helderheid
De nieuwe 3M™ Envision™ Gloss Wrap Overlaminate biedt dezelfde uitzonderlijke glans en helderheid als het reguliere laminaat maar in vergelijking met glanzende gegoten laminaten heeft het nieuwe laminaat een grotere krasbestendigheid tijdens het aanbrengen.

Zeer duurzaam op alle fronten
U wilt natuurlijk dat uw mooie wrap lang mooi blijft. 3M™ Envision™ Wrap Films zijn bestand tegen UV-straling, hoge temperaturen, vocht en zelfs zure regen specifiek in horizontale en niet-verticale toepassingen. Bovendien krijgt u garantie op 3M folies.

Wilt u meer informatie over het wrappen van voertuigen of onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl