Auto wrappen: een opvallende manier van reclame

Bij het auto wrappen pakken we de auto in met professionele folie. Dat kan in een full-colour bedrukte (verwijderbare) folie waarop een reclameboodschap staat, maar ook een populaire matte kleur met losse belettering behoort tot één van de mogelijkheden. Een ontzettend gave optie voor bedrijfsauto’s die een bepaalde boodschap willen overbrengen. We bedrukken het vinyl met elk gewenst ontwerp en volledig op maat.

Tegenwoordig is het ook populair om slechts een deel van de auto te laten wrappen met folie, bijvoorbeeld alleen de motorkap of het dak in een opvallende dierenprint. Wrappen heeft een groot voordeel: de lak van de auto wordt hierdoor beschermd door het zelfklevend vinyl. Als de wrap weer verwijderd wordt, is de auto weer als nieuw! De full-colour wrap wordt gelamineerd ter bescherming van de folie en tegen verkleuring door UV-straling. Hierbij is er nog keuze uit een glans- of matlaminaat.

Promotioneel wrappen

Wij wrappen auto’s vaak voor promotionele doeleinden. Zo kan ieder voertuig als promotieobject worden gebruikt, denk aan bijvoorbeeld aan een tijdelijke actie of een regionale campagne.

Bij het wrappen van een auto voor styling doeleinden wordt een duurzame folie gebruikt. In tegenstelling tot wrappen voor promotionele doeleinden, daarbij gebruiken wij een folie met een kortere levensduur die dus ook makkelijker te verwijderen is. Hierdoor liggen de materiaalkosten ook een stuk lager t.o.v. het volledig wrappen van een voertuig voor styling. Het verwijderen van de folie na afloop van een promotie kan eventueel ook door TintTotaal worden uitgevoerd.

Achterkant wrap GiG

reflecterende carwrap IllumiNITE

Niet alleen auto’s worden bij ons gewrapt…

TintTotaal wrapt verschillende soorten voertuigen, niet alleen auto’s. We wrappen geregeld bestel en ba geregeld bestelbus en bakwagens maar ook boten, treinen, motoren, scooters, bakfietsen en ja, zelfs helicopters! Unieke aanvragen komen geregeld binnen zoals meubilair of flight cases, niets is ons te gek. We verzorgen in-house o.a. het ontwerp ,de productie en vervolgens brengen onze monteurs de wrap vakkundig aan op het voertuig in onze speciaal daarvoor ingerichte werkplaats te Amsterdam.

Liever een billboard wagen inzetten voor promotionele doeleinden? Dan ben je ook bij ons aan het juiste adres,. Bekijk hier meer informatie omtrent billboard wagens voor reclame.

Netflix Ferry promotionele bestickering

autobestickering

Geniet langer van je wrap met ons detailpakket.

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk blijven genieten van je gewrapte auto. Daarom ontvang je bij een full body wrap bij ons de eerste wasbeurt geheel gratis. Deze wasbeurt zal ca. 2 weken na het afleveren van de gewrapte auto plaats vinden.

Verleng je garantietermijn door ons detail-abonnement. 

Wij bieden ook een detail-abonnement aan. Dit houdt in dat wij je gewrapte auto eens in de 3 maanden volledig exterieur wassen en verzorgen met wax voor maar €135,- per keer. Door deze verzorging van de wrap kunnen wij onze garantietermijn ook van 3 jaar naar 5 jaar verlengen.

Wat kun je verwachten van ons detail abonnement:

– Voorreinigen
– Snow-foamen van de auto
– Velgen reinigen
– Naden/randen cleanen
– Volledige handmatig wassen van de auto
– Nareinigen
– Volledig waxen

Meer informatie over auto wrappen of een vrijblijvend voorstel ontvangen? 

Neem contact op

Wat is de levensduur van een wrap?

De folie heeft een levensduur van 8-10 jaar (metallic kleuren iets korter). Onze ervaren en professionele monteurs werken alleen met hoogwaardige A-merk folies en als de wrap klaar is doen wij een eindcontrole om onze kwaliteit te waarborgen. Belangrijk om te weten: Een gewrappte auto was je met de hand en alleen door de wasstraat bij matte kleuren zonder polish wax. Je kunt eventueel ook bij TintTotaal terecht om een professionele car wrap kit aan te schaffen, zo geniet je nog langer van je wrap!

Hoelang blijft de kleur mooi?

Wij gebruiken onder andere folies van 3M, Oracal en Avery die hun eigen fabrieksgarantie hebben. Op zwart en wit is dat 10 jaar, op kleuren 8 jaar, op metallic 4 jaar en speciale folies 3 jaar. De folies zijn weer- en UV-bestendig.

Kan ik mijn auto laten wrappen als er schade op zit?

Wrappen is niet een middel om schade zoals krassen en roestplekken te verbergen, dit zul je door de folie heen zien omdat deze erg dun is en tevens gemaakt is om te hechten op gladde ondergronden. Bovendien komt de lak dan vaak los bij het verwijderen van de wrap. Hiervoor zijn wij niet verantwoordelijk.

Beschermt het wrappen mijn lak tegen steenslag?

Een extra “huidlaag” in de vorm van wrap folie zal zeker de kans op steeninslag verminderen, aangezien de stenen toch wel eerst door dat laagje heen moeten komen. Echter is het minder effectief dan bij Paint Protection Film (PPF), zodoende is wrap folie dan ook een voordeligere keuze.

Kan elke auto gerwrapt worden?

Vuistregel: Hoe nieuwer de auto en/of de lak, des te beter het eindresultaat. Bij oudere auto’s is de lak toch vaak verouderd waardoor de folie op sommige plekken minder goed hecht of dat de lak meekomt als je de wrap later zou verwijderen. De oorzaak hiervan is veelal door het wassen van de auto in de wasstraat, dit is slecht voor de lak en tast kunststof aan zoals ABS en rubbers ,waardoor ze lastig te demonteren zijn tijdens het proces van het wrappen.

Plakt de wrap folie op alle ondergronden?

De wrap folie zal zeker niet overal even goed op hechten. De oppervlakte moet namelijk over een aantal eigenschappen beschikken: volledig vuilvrij, glad, hard en niet poreus. Kortom: op gespoten onderdelen zou het geen problemen moeten opleveren, maar op een auto zitten ook andere diverse kunststofonderdelen ,zoals wielkastverbreders, bumpers en deurgrepen

Dit zijn materialen waar de wrap folie zich goed op kan hechten. Dit valt alleen op te lossen door de desbetreffende onderdelen eerst te laten spuiten (met een primer), zodat de ondergrond niet poreuzer wordt.

Kan ik zelf leren wrappen?

Absoluut! Wij geven bij onze dochteronderneming een aantal keer per jaar trainingen waar je de basistechnieken van het wrappen zult leren. Pas na veelvoudig te hebben geoefend (met verschillende wrap folies) zul je in staat zijn om op professionele wijze een voertuig te wrappen. Er komt veel techniek bij kijken en verschillende merken wrap folie zullen bijvoorbeeld anders reageren tijdens het wrappen.

Bij iedere carwrap staan wij open om weer iets nieuws te leren waardoor we met nog meer efficiëntie en kwaliteit te werk kunnen gaan. Inmiddels hebben wij zoveel ervaring dat we uitmuntende kwaliteit kunnen garanderen.

Uw contactpersoon:

image

BEL MIJ TERUG