Auto wrappen: een opvallende manier van reclame

Bij het auto wrappen pakken we de auto in. Dat kan in een full colour bedrukte (verwijderbare) folie waarop een reclameboodschap staat, maar ook een populaire matte kleur met losse belettering eroverheen behoort tot de mogelijkheden. Handig voor bedrijfsauto’s die een bepaalde boodschap moeten overbrengen. We bedrukken het vinyl met elk gewenst ontwerp op maat. Tegenwoordig is het ook populair om een deel van de auto te laten inpakken. De motorkap of het dak in een opvallende dierenprint bijvoorbeeld. Het heeft een groot voordeel: de lak van de auto wordt beschermd door het zelfklevend vinyl. Als de wrap weer verwijdert wordt is de auto weer als nieuw. De full colour wrap wordt gelamineerd ter bescherming van de folie en tegen verkleuring door UV. Hierbij is nog de keuze tussen een glans- of matlaminaat.

image

image

image

Promotioneel wrappen

Wij wrappen auto’s ook vaak voor promotionele doeleinden. Zo kan elk voertuig als promotieobject gebruikt worden voor en tijdelijke actie! Bij het wrappen van een auto voor styling doeleinden wordt een duurzame folie gebruikt. Bij het wrappen voor promotionele doeleinden gebruiken wij een folie die een kortere levensduur heeft en ook makkelijker te verwijderen is na een actie van bijvoorbeeld een paar dagen of maanden. Hierdoor liggen de materiaalkosten ook een stuk lager. Het verwijderen van de folie na afloop van de reclame-actie kan ook bij TintTotaal worden verzorgd eventueel.

Niet alleen auto’s worden bij ons gewrapped

TintTotaal wrapped veel verschillende soorten voertigen, niet alleen auto’s! We doen vaak bakwagens maar ook boten, treinen, motoren en scooters, bakfietsen en zelfs eens een helicopter. Maar ook speciale aanvragen komen geregeld binnen zoals meubels of flight cases. We verzorgen in eigen huis het ontwerp indien nodig, de productie en vervolgens brengen onze vakkundige monteurs de wrap aan op het voertuig in onze speciaal daarvoor ingerichte werkplaats in Amsterdam.

Meer informatie over auto wrappen of een vrijblijvend voorstel ontvangen? Neem contact met ons op.

Wat is de levensduur van een wrap?

De folie heeft een levensduur van 8-10 jaar (metallic kleuren iets minder). Onze ervaren en professionele monteurs werken alleen met A-merk folies en als de wrap klaar is doen wij een eindcontrole om onze kwaliteit te waarborgen. Wel moet je een gewrapte auto met de hand wassen of ermee door de wasstraat (bij matte kleuren zonder polish wax). Eventueel kun je bij ons ook een car wrap kit kopen om nog langer van je wrap te genieten!

Hoelang blijft de kleur mooi?

Wij gebruiken onder andere folies van 3M, Oracal en Avery die hun eigen fabrieksgarantie hebben. Op zwart en wit is dat 10 jaar, op kleuren 8 jaar, op metallic 4 jaar en speciale folies 3 jaar. De folies zijn weer en UV-bestendig.

Kan ik mijn auto laten wrappen als er schade op zit?

Wrappen is niet een middel om schade zoals krassen en roestplekken te verbergen; dit zie je door de folie heen omdat deze heel dun is en is gemaakt om te hechten op gladde ondergronden. Bovendien komt de lak dan vaak los bij het eraf halen van de wrap. Hiervoor zijn wij niet verantwoordelijk.

Beschermt het mijn lak tegen steenslag?

Een extra ‘huidlaag’ in de vorm van wrap folie zal zeker de kans op steeninslag verminderen, aangezien de stenen toch wel eerst door dat laagje heen moeten komen. Echter is het minder effectief dan bijvoorbeeld Paint Protection Film (PPF), daarentegen is wrap folie wel een veel voordeligere keuze.

Kan elke auto gerwrapt worden?

Hoe nieuwer de auto en de lak is hoe beter. Bij oudere auto’s is de lak toch vaak verweerd waardoor de folie op sommige punten minder goed hecht of dat zelfs de lak meekomt als je later de wrap zou verwijderen. Dit komt ook al door het wassen van de auto in de wasstraat; dit is slecht voor de lak en tast kunststof delen zoals ABS en rubbers aan waardoor deze moeilijk te demonteren worden, wat nodig is voor het wrappen.

Plakt de folie op alle ondergronden?

De wrap folie zal zeker niet overal even goed op hechten. Het oppervlakte moet namelijk over een aantal eigenschappen beschikken: volledig vuilvrij, glad, hard en niet poreus. Kortom op gespoten onderdelen zal het geen probleem zijn, maar op een auto zitten ook diverse kunststof onderdelen zoals wielkastverbreders, bumpers en deurgrepen, dit is niet het materiaal waar de wrap folie zich goed op kan hechten. Je kunt dit alleenmaar oplossen door die delen eerst te laten spuiten (met een primer), zodat de ondergrond niet meer poreus is.

Kan ik zelf leren wrappen?

Dat kan zeker, wij geven zelfs bij ons dochterbedrijf een aantal keer per jaar trainingen van de basistechnieken. Alleen zul je pas na veel oefenen op een bepaald niveau komen, omdat er een hoop techniek bij komt kijken en verschillende merken wrap folie anders reageren. Met iedere car wrap staan wij open om weer iets nieuws te leren waardoor we met nog meer efficiëntie en kwaliteit te werk kunnen gaan. Inmiddels hebben wij zoveel ervaring dat we kwaliteit kunnen garanderen.