Home / Grote Diversiteit In Privacy Folies

Grote diversiteit in privacy folies

26.06.2023.

Zandstraalfolie, etched, frosted of dusted glass, anti-inkijkfolie of melkglasfolie; er zijn evenveel benamingen als varianten in privacy folie!

Onlangs had TintTotaal een feature in het programma Lifestyle Experience over raamfolies. Niet zo gek want wij zijn inmiddels wel specialist op het gebied van raamfolies te noemen, zowel voor voertuigen (tintfolie en anti-inbraakfolie) als voor vlakglas (spiegelfolie, zandstraalfolie en veiligheidsfolie).

Wij willen graag even focussen op de zogenaamde privacy folie voor vlakglas. Privacy raamfolie wordt o.a. toegepast in woningen, kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, ateliers en in winkels. Je hebt het vast weleens gezien in een kantoorpand: een baan op de ramen die gezandstraald of melkglas lijkt, al dan niet met een patroon of logo eruit gesneden. Het lijkt op hoe er vroeger delen van het glas werden geslepen maar door gebruik van de folie kan dit effect worden bereikt met veel lagere kosten. Dit geeft een mooi anti-inkijkeffect en biedt meteen een stijlvolle uitbreiding van de inrichting van het kantoor door gebruik te maken van de huisstijl. Maar wist je bijvoorbeeld dat er ook full colour geprint kan worden op zandstraalfolie? Dit geeft een subtiel kleureffect wegens de translucent kwaliteit van de folie.

De voordelen van privacy folie

De folie is een zelfklevend vinyl dat translucent ofwel halfdoorzichtig is en een mat effect geeft aan de ramen, vaak met in meer of mindere mate een glitter erin. Door die gedeeltelijke doorzichtigheid heb je geen lichtinvalverlies (90% van de lichtinval blijft behouden) maar toch de gewenste privacy in je kantoor doordat je niet direct naar binnen kunt kijken.

Door het uitsparen van patronen of logo’s geef je de folie een wat speelser effect. Door die uitsnedes kun je uiteraard wel heen kijken maar als die niet al te groot zijn valt dit van veraf heel erg mee. Als de uitsparingen geen optie zijn kunnen wij ook op de folie full colour printen waardoor de anti-inkijk maximaal blijft.

De melkglasfolie is ook te verkrijgen in diverse kleuren maar het populairst blijft toch de standaardfolie die vaak ook wel wordt aangeduid als matte folie omdat je daar al zoveel kanten mee op kunt. Door een full colour print op de folie kan bijvoorbeeld ook een heel mooi glas-in-lood effect bereikt worden!

Overigens maakt deze folie de glaspartijen ook zichtbaar voor het oog, zodat niemand tegen het glas aanloopt.
Deze folie is gemakkelijk verwijderbaar indien je dit wenst na verloop van tijd.
De folie is niet vingerafdrukgevoelig en nadat de zandstraalfolie is aangebracht kun je de ramen gewoon blijven schoonmaken met water en huishoudzeep.

Zie hieronder het filmpje van onze feature:

Wil je meer informatie over raamfolie? Kom gerust langs of neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl