Veelgestelde vragen

en antwoorden

Hieronder vind u de alle veelgestelde vragen en de daarbijbehorende antwoorden. Mocht u uw antwoord niet vinden. Aarzel niet en neem telefonisch of per email contact met ons op.

Algemeen

Geeft TintTotaal ook garantie?

Onze folies zijn erg duurzaam. Afhankelijk van de folie is de garantie 8 tot 12 jaar. Is de voertuigbelettering toch beschadigd? Bel ons op 020-681 32 06 om een afspraak te maken voor reparatie.

Welke betalingstermijn hanteren jullie?

TintTotaal hanteert een betalingstermijn van 14 dagen na factuurdatum, tenzij expliciet anders overeen gekomen.

Biedt TintTotaal ook vervangend vervoer?

Nee, tijdens de montage zul je zelf moeten zorgen voor vervangend vervoer. Overigens duurt de montage maximaal een dag. In overleg kunnen we de auto wel bij jou ophalen en weer terugbrengen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Hoe zit het met jullie algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden staan online en zijn voor iedereen in te zien.

Wat gebeurt er als ik mijn afspraak verzet?

We verzoeken je om de afspraak zo snel mogelijk telefonisch of schriftelijk te annuleren of verzetten, uiterlijk 24 uur voor de afgesproken tijd. Indien je de afspraak te laat annuleert, worden de kosten voor de ingeplande tijd in rekening gebracht (maximaal €84,-). We plannen samen een nieuwe afspraak in.

Wat gebeurt er als ik een opdracht annuleer?

Je kunt een opdracht annuleren door dit schriftelijk en maximaal 48 uur voor de leverdatum kenbaar te maken aan ons. Bij annulering later dan 48 uur van te voren, brengen we de kosten voor materialen en arbeid in rekening. Wil je een opdracht buiten openingstijden annuleren, verstuur dan een e-mail naar info@Tinttotaal.nl met daarin je naam, telefoonnummer en reden voor annulering van de opdracht.

Wat zijn jullie openingstijden?

We zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.30 uur.

Wie ontwerpt de belettering of gevelreclame?

Bij een offerte maken we altijd vrijblijvend een eerste ontwerp. Als je akkoord gaat, kunnen we het definitieve ontwerp voor je maken. Je kunt ook zelf een ontwerp aanleveren volgens onze aanleverspecificaties.

Wat is DTP?

DTP staat voor Desktop Publishing. Onze DTP-studio maakt ontwerpen en maakt aangeleverde ontwerpen geschikt voor onze drukpersen.

Hoe lever ik mijn grafische bestanden aan?

In onze aanleverspecificaties staat welke bestanden we accepteren.

Gevelreclame

Heb ik een vergunning nodig voor gevelreclame?

Voor gevelreclame is soms een vergunning noodzakelijk. Of je een vergunning nodig hebt, controleer je eenvoudig online. Indien noodzakelijk kunt je direct een vergunningaanvraag indienen. Ook raden we je aan de eigenaar van jouw pand om toestemming te vragen. Als opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor het regelen van benodigde vergunningen.

Belettering

Kan ik een voertuig met belettering gewoon wassen?

Nadat jouw voertuig is voorzien van belettering raden we je aan om het voertuig minimaal 2 weken niet te wassen. Daarna kun je het voertuig het beste met de hand wassen. Het wassen van je voertuig in de wasstraat is altijd op eigen risico.

Kan voertuigbelettering ‘spookbeelden’ achterlaten als de belettering eraf gehaald wordt?

Ja. De folies die we gebruiken hebben een Uv-block, waardoor zonlicht niet door de folie heen komt. De laklaag onder de folie kan daardoor niet verbleken. Op plaatsen waar geen belettering zit kan dat wel gebeuren.

Ik wil reflecterende bestickering op mijn voertuig. Maken jullie dat ook?

Jazeker. Reflecterende folie is vooral bekend van voertuigen van de overheid, zoals politie, brandweer en ambulances. Daarnaast wordt reflecterende bestickering aangebracht als lijn-, contour of veiligheidsmarkering. Tinttotaal levert de 3M Reflective-serie die is goedgekeurd volgens de Europese ECE104-norm.

Mijn voertuig verandert van kleur door de voertuigreclame. Moet ik het opnieuw registreren?

Ja, volgens de wet moet u bij de RDW melden dat jouw auto van kleur is veranderd. De RDW past de kleur op het kentekenbewijs dan aan naar de nieuwe kleur. Dit geldt overigens niet voor bedrijfsauto’s. De aanpassing is kosteloos en meer informatie vind je op www.rdw.nl.

Kan ik de stickers ook zelf op mijn voertuig plakken?

Ja, dat kan. We hebben een plakinstructie voor je. Als jij ervoor kiest om de belettering zelf aan te brengen kunnen we je geen garantie geven. Daarom adviseren we om deze te laten aanbrengen door ons.

Hoe moet ik mijn auto aanleveren voor belettering?

We verzoeken je om jouw auto schoon en zo droog mogelijk aan te leveren. Als je auto de afgelopen tijd gewaxt of opnieuw gespoten is, kunnen we jouw auto niet beletteren. De waxlaag of nieuwe lak heeft drie weken nodig om uit te dampen. Na die tijd zijn we je vanzelfsprekend graag van dienst.

Er zit nog bestickering op mijn voertuig. Kunnen jullie deze verwijderen?

Tinttotaal kan bestaande belettering van je voertuig verwijderen. Hiervoor brengen we de tijd die we daarmee bezig zijn in rekening tegen een uurtarief van €35,-. Als de oude belettering ook door ons is aangebracht, kunnen we het verwijderen hiervan in een projectprijs aanbieden. Dit gaat altijd in overleg.

Kan ik zelf oude belettering van mijn voertuig verwijderen?

Ja, dat kan. Zorg er a.u.b. wel voor dat je het voertuig schoon en vrij van lijmresten aanlevert. Door middel van een heater (hetelucht blower) verwijder je belettering het makkelijkst.  verwarmt de folie en trekt hem er voorzichtig vanaf. Als u vervolgens het voertuig ontvet met wasbenzine en cleaner is de auto schoon.

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Voor al je vragen mag je contact met ons opnemen via 020-681 32 06 of info@Tinttotaal.nl

Blinderen

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt per e-mail of telefonisch een afspraak maken.

Welke voorbereidingen moet ik als klant treffen?

De auto dient vooraf gewassen te worden (ivm de stofgevoeligheid van de folie). Overtollige spullen zoals kinderzitjes en spullen in kofferruimte graag thuislaten.

Is de keuze van de folie van invloed op de prijs?

Nee.

Welke garantie ontvang ik?

Je ontvangt 7 jaar garantie op het volgende: loslaten, verkleuren, barsten, krimpen,helderheid en UV-kleurechtheid.

Geldt er een wettelijke beperking voor het tinten?

Ja, echter alleen op de voorste twee draairamen, deze mogen tot maximaal 45% getint worden en dus 55% licht doorlaten. Alle overige ramen kunnen onbeperkt worden getint.

Kan ik een certificaat krijgen voor de aangebrachte folie en de gradatie van de folie?

Ja, het certificaat geeft aan dat het glas volgens de richtlijnen van het KLPD zijn getint. Bij een aanhouding door de politie beschik je dan over een aantoonbaar bewijs.

Is getint glas af fabriek warmtewerend?

Nee, warmtewering kan alleen worden verkregen door een gemetalliseerde film.
Na installatie van onze film is in de warme zomermaanden duidelijk merkbaar dat het veel minder warm in jouw auto is.

Aan welke zijde wordt de folie geplakt?

Binnenzijde.

Worden de ruiten gedemonteerd?

Nee, dat is zeer ouderwets en totaal onnodig. Wij demonteren geen ruiten en dat heeft veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan rammeltjes of storingen die dan kunnen ontstaan.

Is het zicht vanuit de auto minder bij getint glas?

Nee, je kunt gewoon naar buiten kijken en zal het bijna niet merken vanuit de auto. Alleen bij de donkerste folie 5% is het zicht iets donkerder.

Is de folie geschikt voor achterruitverwarming?

Ja. Het is zelfs zo dat door de folie de ruit 80% minder zal beslaan. Dit heeft als voordeel dat daardoor de achterruitverwarming minder vaak gebruikt hoeft te worden.

Is de folie krasbestendig?

Ja. Indien dat niet zou zijn, dan zou de folie al bij het openen van de ramen krassen vertonen. De toplaag van de folie is uiterst hard, krasbestendig en heeft een lange levensduur.

Wat is het verschil tussen ramen coaten en ramen plakken met folie?

Ramen met coating zijn niet kleurvast. De kleur van de coating wordt beïnvloed door zonlicht waardoor er na verloop van tijd een paars/blauwe kleur ontstaat. Daarbij heeft de coating geen krasbestendige toplaag. Als je kiest voor folie dan kies je voor een kleurvaste én krasbestendige filmlaag.

Hoelang ben ik de auto kwijt?

Wij hebben voor een auto ongeveer een halve dag nodig.