gevelreclame lichtreclame

Gevelreclame verlicht of onverlicht?

Lichtreclame of onverlichte freesletters?

Gevelreclame  is de eerste indruk van een bedrijf of zaak op huidige en toekomstige relaties. De gevel is het visitekaartje van een bedrijf, met de juiste gevelreclame zorg je er dus voor dat deze gelijk in het oog springt. In deze blog zullen we de verschillen toelichten tussen verlicht- en onverlichte letters.

Lichtreclame valt op!

Zeker nu het de aankomende periode al vroeg donker wordt is lichtreclame natuurlijk een voor de hand liggende optie. Tegenwoordig zien we natuurlijk overal lichtreclame en neon verlichting, terecht ook, want in de avonden valt het licht enorm op. Zeker in de drukke straten van Amsterdam val je extra op voor de toeristen met een mooie en strakke gevelverlichting. Wij leveren zelf lichtreclame in de vorm van LED lichtbakken en verlichte doosletters of freesletters. Ieder project wordt op maat gemaakt en de mogelijkheden zijn erg breed.

LED verlichting

Alle verlichte reclames worden voorzien van zuinige high-power LED’s met mogelijkheden omtrent de kleur maar ook de intensiteit. Ook worden ze voorzien van een automatische dag- en nachtschakelaar waardoor je je er verder ook niet mee bezig hoeft te houden. Kortom de ideale manier om jouw zichtbaarheid optimaal te vergroten in de avonden.

Duurzaamheid

Door gebruik van alleen LED verlichting zijn wij al volop bezig met het verder doorzetten van groene energie-neutrale reclameverlichting. Is niet alleen goed voor het milieu maar ook voordeliger voor uw portemonnee want een energie neutrale lichtinstallatie bespaart toch al snel zo’n 50 tot 70% op uw energieverbruik. Duurzame lichtreclame is simpelweg de toekomst.

Nou gaven we eerder aan dat we werken met twee soorten licht, LED en neon. LED staat er bekend om dat het zeer energiezuinig is, maar ook de ontwikkeling van neon heeft niet stil gestaan de laatste jaren. Door nieuwe gassen in de neonbuizen doen deze ecologisch ook niet meer onder voor haar LED tegenhanger.

Wat is nou het verschil tussen LED en Neon?

Neon verlichting beschikt over de mooiste uitstraling, vanwege de warme en heldere kleuren waardoor het meer uitnodigend oogt. Daarnaast is neon duurzamer op het moment dat neon reclame vervangen moet worden, kan het oude neonglas op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt en dat is bij LED momenteel nog niet mogelijk. Voor neon reclame is er gemiddeld wel meer voltage nodig ter vergelijking met LED, dit zorgt ervoor dat de verhuiskosten van LED reclames lager zijn.

Wij doen er alles aan om ook binnen ons bedrijf zo zuinig en efficiënt  mogelijk met grond en afvalstoffen om te gaan, die transparantie moet er ook zijn. We zijn ervan overtuigd dat activiteiten op het gebied van energieverbruik en het verduurzamen van het productieproces aantoonbaar moeten worden vastgesteld.

3D LED letters

Moderne LED letters worden in onze eigen werkplaats gemaakt en voorzien van de juiste maatwerk, service en snelle levering. Je hebt de mogelijkheid om het gewenste formaat, de lettertype en verlichtingskleur te kiezen. Ook het laten ontwerpen van logo’s en lichtbakken is zeker mogelijk. Wij stellen dan vrijblijvend een offerte op.

Box letters

Lichtbakken maken we tegenwoordig vaak met onze TT Flatbox variant. Hierbij wordt de plaat van lichtdicht materiaal gemaakt waarin het logo wordt doorgestoken in verlicht Acrylaat dat een stuk uitsteekt naar voren voor een fraai 3D effect. Met losse box letters kan iedere logo op maat worden gemaakt in delen die afzonderlijk verlicht worden en vervolgens aan de gevel worden gemonteerd. Bij deze 3D letters zijn er veel mogelijkheden qua verlichting, alleen de voorkant, indirect van achteren of de voor-en zijkant.

Ontwerp

De vormgevers in onze studio weten als geen ander hoe ze om moeten gaan met lichtreclame en kunnen jouw idee omtoveren tot een waarheidsgetrouwe impressie, nog voordat we met de productie beginnen. Zo krijg je een goed beeld van hoe het eruit zal komen te zien op de gevel en om eventueel een voorstel in te kunnen dienen bij de gemeente. Maar naast gevelverlichting maken we ook verlichte objecten voor de binnenmuren van kantoren of horecagelegenheden.

Kortom wij raden het zeker aan om gevelreclame te plaatsen om je zo sneller herkenbaar te maken voor het publiek.