privacyfolie

Bestickering fouilleerruimte Rechtbank Alkmaar full colour en privacyfolie

Tinttotaal kreeg de opdracht voor het bestickeren van de fouilleerrumte in de Rechtbank Alkmaar. De nieuwe eisen voor beveiliging maakten het noodzakelijk de ingang aan te passen met een zogenaamde scanstraat; een fouilleerruimte en lockers. Echter was de fouilleerruimte geheel van glas en dat liet te wensen over qua privacy.

Tinttotaal gebruikt voor beperking van inkijk en bevordering van privacy op ramen in kantoren vaak zandstraalfolie ofwel Frosted glass folie, daarom wordt het ook vaak privacyfolie genoemd. Vaak snijden we daar banen in om het meer uitstaling te geven dan gewoon het hele raam dichtplakken, sparen we het logo van het bedrijf uit of snijden we een afbeelding of vloeiend patroon in de zandstraalfolie voor een speels effect dat je bijvoorbeeld ook over meerdere aansluitende ramen kunt laten doorlopen.

Maar in dit geval was iets uitsparen uit de zandstraalfolie geen optie want er mag natuurlijk helemaal geen inkijk zijn in een fouilleerruimte. Helemaal dichtplakken met de folie vond de opdrachtgever wat saai en bovendien wouden ze iets herkenbaars voor de Gemeente Almaar erin verwerken. Er werd gekozen voor een afbeelding van een historische kaart van Alkmaar.

De kaart van Alkmaar werd bij Tinttotaal full colour geprint op transparant polymeer vinyl. Dit gebeurt in spiegelbeeld omdat er niet op de lijmlaag van het vinyl geprint kan worden. Bij de productie van de stickers moet rekening gehouden worden me de stijlen tussen de ramen, anders loopt de print niet mooi door; in feite laat je stukken van de print weg waar de stijlen zitten. Goed inmeten is dus van groot belang bij dit soort opdrachten! Met en is weten, gissen is missen. Deze full colour print op transparant vinyl werd eerst helemaal aangebracht aan de binnenkant van de – geheel ronde – fouilleerrumte.

Nu voelt u misschien al aankomen dat een transparante folie met een print alleen niet voldoende de inkijk belemert…

Daarom brachten we achter de print een gehele laag zandstraal- ofwel privacyfolie aan wat zorgde voor een prachtig opaal effect. De zandstraalfolie is een melkglasachtige folie met een licht glitterend effect waardoor het lijkt op, u raadt het al, gezandstraald glas. Bovendien blijft de lichtopbrengst van buitenaf gelijk.

Zandstraalfolie is een zeer breed inzetbaar en populair product en u bent het vast weleens tegengekomen op kantoren maar ook vaak in particuliere ruimtes, bijvoorbeeld ramen van huizen op de begane grond. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden met zandstraalfolie? Neemt u dan gerust contact met Tinttotaal op!