Home / Portfolio / 3 Soorten Raamfolie Voor Jouw Kantoorpand

3 soorten raamfolie voor jouw kantoorpand

Bij het inrichten van een kantoorpand komt best veel kijken. Je moet een huisstijl kiezen, meubels uitzoeken en nog veel meer. Bij TintTotaal helpen we je graag bij het maken van de juiste keuzes voor jouw kantoor. Vanuit onze expertise, we zitten immers al dertien jaar in het vak, geven we je graag wat tips.

Raamfolie is enorm veelzijdig, wat men vaak niet weet is dat er tal van folies zijn, allen met andere eigenschappen, kwaliteiten en doeleinden. In deze blog bespreken wij een aantal folies, met verschillende eigenschappen en functies die goed bij een kantoorpand passen.

Om te beginnen is het handig om vast te stellen waarvoor je folie wilt hebben. Wat is het bestemmingsplan van de ruimtes waarvan er folie geplaatst gaat worden op de ramen? Is het voor binnen- of buitenramen, hoe groot is je kantoor? Heeft iedereen een vaste plek of zijn er veel flexplekken. Is het een groot kantoorpand en heb je een mix nodig van verschillende folies, of gaat het om een enkele kleine ruimte. Wil je de ramen in huisstijl tinten, of vind je dat niet belangrijk? Voor advies op maat, kun je ons altijd via deze manier bereiken.

1. Switchfolie

Switchfolie is de meest versatiele folie in ons assortiment. Deze folie kan met een schakelaar of afstandbediening switchen tussen doorzichtig en ondoorzichtig. Dit maakt de folie ideaal voor ruimtes waarbij privacy af en toe nodig is, maar die niet altijd afgesloten moeten zijn. Denk aan een kantoor waar normaal luxaflex of gordijnen voor hangen. Deze worden overbodig wanneer er switchfolie op de ramen zit. Dit is een stuk eenvoudiger, niet alleen in het switchen maar ook met het wassen. Je kan immers de ramen gewoon zemen in plaats van dat je je gordijnen in de wasmachine moet doen.

Voor flexplekken is deze folie ook ideaal. Werknemers kunnen dan gemakkelijk zien of de ruimte in gebruik is of niet. Wanneer de werkplek vrij is, is de ruimte doorzichtig. Wanneer hij in gebruik is, kan de folie geswitched worden en kan er ongestoord in de ruimte gewerkt worden. Geen afleiding van buitenaf en iedereen ziet dat de ruimte in gebruik is.

Voordelen van Switchfolie

2. Privacy folie

Privacy folie biedt privacy, zonder dat daarbij lichtinval verloren gaat. De folie wordt ook wel zandstraalfolie genoemd. Deze folie is niet doorzichtig en daardoor ideaal om te plaatsen op plekken waar men niet naar binnen of naar buiten moet kunnen kijken zoals stilte- en vergaderruimtes of voor ramen aan een drukke straat. 

Wat veel bedrijven ook doen is het onderste deel van de ramen beplakken met privacyfolie, zo worden zitten werknemers niet gestoord wanneer zij aan het werk zijn, maar kan er wel naar buiten worden gekeken. Het voordeel van privacy folie is dat het geheel gepersonaliseerd kan worden. Je kunt dus je eigen logo, dan wel huisstijl op de folie printen. Dit maakt het dan ook ideaal voor ramen aan de straat. Zo kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken, worden werknemers niet afgeleid door voorbijgangers en heb je goede reclamevoering.

Voordelen van privacyfolie:

3. Squidfolie

Squidfolie is de meest stijlvolle variant van raamfolie die wij aanbieden. Het geeft een chiquere uitstraling dan de standaardfolie en lijkt een beetje op gordijnen, maar dan vast op je raam. Het voordeel tov gordijnen is dat je ze veel makkelijker schoonmaakt. Squid is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, hierdoor past het vrijwel bij ieder interieur. Met Squid kun je vanuit een verlichte kamer wel naar buiten kijken, maar niet naar binnen. De folie werkt ook zonwerend en brandvertragend, wat goed is voor de veiligheid op kantoor. De look van Squid doet denken aan stof en het lijkt dan ook een beetje op glasgordijn. Met deze folie heb je de look van een chique gordijn, zonder het nadeel van het moeten wassen van je gordijnen

Voordelen van Squidfolie:

Echte impact maken met
een visueel ontwerp?

Of je nu zelf een ontwerp aanlevert of ons aan het denken zet:
TintTotaal brengt jouw visueel ontwerp tot leven! Deel je wens of idee met het team en je hoort snel van ons!
Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl