Van logo tot complete huisstijl

TintTotaal ontwerpt ook logo’s en huisstijlen! Je kunt dus niet alleen terecht als je al een logo hebt om die te laten verwerken in bijvoorbeeld bedrijfsreclame, maar ook als je net begint ‘from scratch’. Onze ervaren designers gaan graag aan de slag voor een mooi en professioneel ontwerp.

image

image

image

Een passend ontwerp

Een logo is de eerste fase van een bedrijf een gezicht geven. Een logo bestaat meestal uit een beeldmerk, denk aan de vorm in het Nike logo, iedereen weet ook zonder de naam om welk merk het gaat, in combinatie met de bedrijfsnaam in een lettertype dat past bij het beeldmerk. Als je een sterk beeldmerk hebt kan dat ook heel mooi en effectief op zichzelf staand terugkomen in bijvoorbeeld autobelettering of lichtreclame.
Als er meerdere reclame uitingen worden gemaakt wordt er meestal van te voren een huisstijl ontwikkeld met richtlijnen die vast worden gelegd in een brand guide. Hierin worden ook dingen vastgelegd als kleur- en lettertype gebruik voor verschillende soorten uitingen van de huisstijl. Dit om te voorkomen dat er in de toekomst verschillen ontstaan, denk aan drukwerk versus de website, omdat deze platforms werken met verschillende vormen van kleuropbouw.

Bij het ontwerpen van een logo vult de klant eerst een vragenlijst in zodat wij meer over het bedrijf en bijvoorbeeld de doelgroep komen te weten om zo tot een passend ontwerp te komen. Meestal komt de klant na de eerste ontwerpronde in onze studio langs om samen met onze ontwerper de puntjes op de i te zetten.

Herkenbaarheid gaat lang mee

Als je een logo laat ontwerpen is dat een extra investering in het bedrijf maar wel een hele belangrijke die heel lang mee gaat. De herkenbaarheid van het bedrijf gaat samen met de kwaliteit van een logo of huisstijl en naarmate je langer bestaat zou het jammer zijn om ineens een ander logo te hebben zodat mensen je niet meer herkennen. Laat dus vanaf het begin een sterk ontwerp maken!

Onze vormgevers in de studio helpen je graag verder, ook als je meer informatie wilt of vragen hebt, neem gerust contact met ons op.