Vakkundige opmaak en controle van bestanden

DTP is een afkorting van de Engelse term desk top publishing en heeft alles te maken met het digitaal opmaken van bestanden die geschikt zijn voor printen, snijden, fresen en drukken.

image

image

image

Technische kennis op onze DTP afdeling

In de ontwerp- en opmaakstudio bij TintTotaal werken vakbekwame DTP’ers die bestanden bewerken en opmaken voor print en drukwerk met gebruik van een personal computer. Daarvoor gebruiken wij software die speciaal is ontworpen hiervoor. Wij verzamelen en verwerken tekst, rasterafbeeldingen en vectorafbeeldingen tot productieklare bestanden. Wanneer de bestanden gereed zijn worden deze rechtstreeks verwerkt door onze grootformaat printers, plotters en fresers. Technische kennis van druk- en printprocessen zijn hier zeer van belang om te zorgen dat afbeeldingen scherp genoeg zijn en de kleuren die geprint of gedrukt worden overeenkomen met de huisstijl van de klant.

Bestanden aanleveren en/of laten controleren

Bij TintTotaal worden veel bestanden aangeleverd om verwerkt te worden. Hiervoor hebben wij ook aanleverspecificaties. Voor iets in productie gaat controleren wij de bestanden en kunnen wij zonodig aanpassingen doorvoeren voor het beste eindresultaat. Bij twijfel over hoe een bestand aangeleverd moet worden kun je altijd contact opnemen.

Kleurbewaking

Omdat wij een sign bedrijf zijn hebben onze DTP’ers meestal te maken met grootformaat prints die bestemd zijn om te verwerken in autobelettering, car wrapping, gevelreclame en allerhande drukwerk. Meestal heeft de klant al een huisstijl en moeten we ervoor zorgen dat de kleuren overeenkomen. Hiervoor maken wij gebruik van Pantone of RAL waardes maar onze printers hebben ook een eigen kleursysteem waar wij voor controle waaiers voor hebben. Voor grote vlakken of opdrachten waarbij de kleurstelling of scherpte van een beeld van belang is maken wij meestal vooraf proefprints op het gewenste materiaal voordat alles definitief in productie wordt genomen. Deze kunnen bij ons bekeken worden of opgestuurd worden naar de klant indien gewenst.

Neem eens contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van DTP bij TintTotaal.