Van logo tot complete huisstijl

TintTotaal ontwerpt ook logo’s en huisstijlen! Je kunt dus niet alleen terecht als je al een logo hebt om die te laten verwerken in bijvoorbeeld bedrijfsreclame, maar ook als je net begint ‘from scratch’. Onze ervaren designers gaan graag aan de slag voor een mooi en professioneel ontwerp.

Een passend ontwerp

Een logo is de eerste fase van een bedrijf een gezicht geven. Een logo bestaat meestal uit een beeldmerk, denk aan de vorm in het Nike logo, iedereen weet ook zonder de naam om welk merk het gaat, in combinatie met de bedrijfsnaam in een lettertype dat past bij het beeldmerk. Als je een sterk beeldmerk hebt kan dat ook heel mooi en effectief op zichzelf staand terugkomen in bijvoorbeeld autobelettering of lichtreclame.
Als er meerdere reclame uitingen worden gemaakt wordt er meestal van te voren een huisstijl ontwikkeld met richtlijnen die vast worden gelegd in een brand guide. Hierin worden ook dingen vastgelegd als kleur- en lettertype gebruik voor verschillende soorten uitingen van de huisstijl. Dit om te voorkomen dat er in de toekomst verschillen ontstaan, denk aan drukwerk versus de website, omdat deze platforms werken met verschillende vormen van kleuropbouw.

Bij het ontwerpen van een logo vult de klant eerst een vragenlijst in zodat wij meer over het bedrijf en bijvoorbeeld de doelgroep komen te weten om zo tot een passend ontwerp te komen. Meestal komt de klant na de eerste ontwerpronde in onze studio langs om samen met onze ontwerper de puntjes op de i te zetten.

Herkenbaarheid gaat lang mee

Als je een logo laat ontwerpen is dat een extra investering in het bedrijf maar wel een hele belangrijke die heel lang mee gaat. De herkenbaarheid van het bedrijf gaat samen met de kwaliteit van een logo of huisstijl en naarmate je langer bestaat zou het jammer zijn om ineens een ander logo te hebben zodat mensen je niet meer herkennen. Laat dus vanaf het begin een sterk ontwerp maken!

Vakkundige opmaak en controle van bestanden

DTP is een afkorting van de Engelse term desk top publishing en heeft alles te maken met het digitaal opmaken van bestanden die geschikt zijn voor printen, snijden, fresen en drukken.

image

image

image

Technische kennis op onze DTP afdeling

In de ontwerp- en opmaakstudio bij TintTotaal werken vakbekwame DTP’ers die bestanden bewerken en opmaken voor print en drukwerk met gebruik van een personal computer. Daarvoor gebruiken wij software die speciaal is ontworpen hiervoor. Wij verzamelen en verwerken tekst, rasterafbeeldingen en vectorafbeeldingen tot productieklare bestanden. Wanneer de bestanden gereed zijn worden deze rechtstreeks verwerkt door onze grootformaat printers, plotters en fresers. Technische kennis van druk- en printprocessen zijn hier zeer van belang om te zorgen dat afbeeldingen scherp genoeg zijn en de kleuren die geprint of gedrukt worden overeenkomen met de huisstijl van de klant.

Bestanden aanleveren en/of laten controleren

Bij TintTotaal worden veel bestanden aangeleverd om verwerkt te worden. Hiervoor hebben wij ook aanleverspecificaties. Voor iets in productie gaat controleren wij de bestanden en kunnen wij zonodig aanpassingen doorvoeren voor het beste eindresultaat. Bij twijfel over hoe een bestand aangeleverd moet worden kun je altijd contact opnemen.

Kleurbewaking

Omdat wij een sign bedrijf zijn hebben onze DTP’ers meestal te maken met grootformaat prints die bestemd zijn om te verwerken in autobelettering, car wrapping, gevelreclame en allerhande drukwerk. Meestal heeft de klant al een huisstijl en moeten we ervoor zorgen dat de kleuren overeenkomen. Hiervoor maken wij gebruik van Pantone of RAL waardes maar onze printers hebben ook een eigen kleursysteem waar wij voor controle waaiers voor hebben. Voor grote vlakken of opdrachten waarbij de kleurstelling of scherpte van een beeld van belang is maken wij meestal vooraf proefprints op het gewenste materiaal voordat alles definitief in productie wordt genomen. Deze kunnen bij ons bekeken worden of opgestuurd worden naar de klant indien gewenst.

Het stopt niet bij ontwerp en DTP

Naast ontwerp en DTP verzorgt TintTotaal alles op het gebied van autobestickering, bedrijfsreclame, auto styling, raamfolie, print en digitale reclame. TintTotaal is een Si’bon erkend signbedrijf.

Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact op of vul het formulier hieronder in:

Aanvraagformulier