Van logo tot complete huisstijl

TintTotaal ontwerpt ook logo’s en huisstijlen! Je kunt dus niet alleen terecht als je reeds over een eigen logo beschikt om deze toe te passen voor bedrijfsreclame, maar ook als je net startende bent en ‘from scratch’ wil gaan starten. Onze ervaren designers gaan graag voor jou aan de slag om een prachtig- en professioneel logodesign te ontwerpen.

Een passend ontwerp

Een goed logo is de eerste fase om “een gezicht” te krijgen als onderneming. Een logo bestaat meestal uit een beeldmerk, denk aan de vorm in het Nike logo, vrijwel iedereen herkent dit symbool zonder een bijbehorende merknaam te zien.In combinatie met de bedrijfsnaam in een lettertype erg belangrijk dat bij het beeldmerk past. Als je een sterk beeldmerk hebt kan dit op een fraaie en effectieve wijze terugkomen in bijvoorbeeld autobelettering of lichtreclame.
Als er meerdere reclame uitingen worden ontwikkeld, dan wordt er meestal van tevoren een huisstijl ontwikkeld met strikte richtlijnen die worden vastgelegd in een brand guide. Hierin worden ook zaken vastgelegd als kleur- en lettertype gebruik voor verschillende soorten uitingen van de huisstijl. Dit om te voorkomen dat er in de toekomst verschillen ontstaan, denk aan drukwerk versus de website, omdat deze platforms werken met verschillende vormen van kleuropbouw.

Bij het ontwerpen van een logo vult de klant eerst een vragenlijst in zodat wij meer over het bedrijf en de doelgroep komen te weten om zo tot een passend ontwerp te komen. Meestal komt de klant na de eerste ontwerp langs in onze studio om samen met onze ontwerpers de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

Herkenbaarheid gaat lang mee

Wanneer je een logo laat ontwerpen is dat een goede investering voor je onderneming. De herkenbaarheid van de onderneming gaat samen met de kwaliteit van een logo of huisstijl, en naarmate de jaren verstrijken zou het zonde zijn wanneer je logo volledig veranderd veranderd moet worden omdat het toentertijd niet sterk genoeg was. Laat daarom het ontwerpproces aan ons over zodat je een herkenbaar en sterk logodesign in handen hebt waar je als onderneming apetrots op zult zijn.

Vakkundige opmaak en controle van bestanden

DTP is een afkorting van de Engelse term DeskTop Publishing, en omvat alles omtrent het digitaal opmaken van bestanden die geschikt zijn voor printwerk, snijden, fresen en drukken.

image

image

image

Technische kennis op onze DTP afdeling

In de ontwerp- en opmaakstudio bij TintTotaal werken vakbekwame DTP’ers die bestanden bewerken en opmaken voor print en drukwerk, door gebruik te maken van professionele software komt een groot deel van het resultaat tot stand. Wij verzamelen en verwerken tekst, rasterafbeeldingen en vectorafbeeldingen tot productieklare bestanden. Wanneer de bestanden gereed zijn worden deze rechtstreeks verwerkt door onze grootformaat printers, plotters en fresers. Technische kennis van druk- en printprocessen zijn hier zeer van belang om te zorgen dat afbeeldingen scherp genoeg zijn en de kleuren die geprint of gedrukt worden overeenkomen met de huisstijl van de klant.

Bestanden aanleveren en/of laten controleren

Bij TintTotaal worden veel (digitale) bestanden aangeleverd om verwerkt te worden. Hiervoor hebben wij speciale aanleverspecificaties. Voordat er iets in productie wordt gezet, controleren wij de bestanden en kunnen wij zonodig aanpassingen doorvoeren voor het beste eindresultaat. Bij twijfel over hoe een bestand aangeleverd moet worden kun je altijd contact opnemen.

Kleurbewaking

Omdat wij een sign bedrijf zijn hebben onze DTP’ers veelal te maken met grootformaat prints die bestemd zijn voor autobelettering, car wrapping, gevelreclame en allerhande drukwerk. In de meeste gevallen heeft de klant al een reeds bestaande huisstijl en moeten wij er voor zorgen dat de kleuren overeenkomen. Hiervoor maken wij gebruik van Pantone of RAL waardes, maar onze printers hebben ook een eigen kleursysteem waar wij voor controle waaiers voor hebben. Voor grote vlakken of opdrachten waarbij de kleurstelling of scherpte van een beeld van belang is maken wij meestal vooraf proefprints op het gewenste materiaal voordat alles definitief in gang wordt gezet. Deze prints kunnen bij ons worden bekeken of indien nodig per post verstuurd worden.

Het stopt niet bij ontwerp en DTP

Naast ontwerp en DTP verzorgt TintTotaal alles op het gebied van autobestickering, bedrijfsreclame, auto styling, raamfolie, print en digitale reclame. TintTotaal is een Si’bon erkend signbedrijf.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op of vul onderstaand formulier in:

Aanvraagformulier    VRAAG EEN vrijblijvende OFFERTE AAN

    • Contactinformatie
    • Voertuig specificaties


    • Toelichting