Home / Nieuw In Ons Assortiment Tinten En Veiligheidsfolie In Een

Nieuw in ons assortiment: tinten en veiligheidsfolie in één!

30.05.2023.

Nieuw bij Tinttotaal: blinderen en veiligheidsfolie in één uit de Rage van Xpel. Nu kunt u uw ruiten laten tinten met 20% lichtdoorlating met een folie die meteen ook een veiligheidsfolie is. Veiligheidsfolie, het woord zegt het al, biedt extra veiligheid doordat de ruiten vele malen versterkt worden. Het grootste voordeel is dat letselschade wordt verminderd bij aanrijdingen, ook erg belangrijk voor kinderen in de auto, maar ook de chauffeur en alle overige inzittenden.

En u heeft minder kans dat er iets uit uw auto gestolen wordt. Dit komt omdat de veiligheidsfolie een bepaalde dikte en samentrekkende kracht heeft waardoor het glas niet direct breekt maar een sponsachtig effect krijgt. Dit vertraagt de dief enorm om in te breken, sterker nog: het weert inbrekers omdat ze al gauw merken dat het inbreken niet zal lukken.

De meeste klanten hebben voornamelijk veel baat bij de veiligheidsfolie bij aanrijdingen, omdat letselschade vele malen beperkt is doordat het glas niet in het wild rond vliegt. Nu is het zo dat we meestal ervan uitgaan dat het ons niet overkomt, maar om het zekere voor het onzekere te nemen adviseren wij u dit extra stuk veiligheid zeker. Bovendien heeft u een garantietijd op de folie van 7 jaar.

Een tint van 20% is het meest voorkomende tintpercentage in verband met flexibel zicht overdag. En in de avond scheelt het niet veel met bijvoorbeeld minder of meer procent. En wat echt een feit is: bij donkerdere ramen nemen inbrekers vaker een inkijk omdat het wat interessanter lijkt doordat er juist niks te zien is in de avond.

Bekijk hier onze voordelige combinatieprijzen!

De folie wordt aan de binnenzijde van de ruiten aangebracht en heeft een plaklaag waardoor de folie stevig bevestigd kan worden op de ruit. Eenmaal aangebracht is de folie niet makkelijk te verwijderen. De folie bevat metaaldeeltjes die op een speciale manier zijn geschakeld zodat het zonlicht en de schadelijke uv-straling wordt terug gekaatst. Hierdoor wordt het ook minder warm in uw auto. De ruiten kunnen na het tinten van binnen makkelijk schoongemaakt worden met een speciale window cleaner die bij ons ook verkrijgbaar is. Pas wel op voor bijvoorbeeld zandkorrels of gereedschappen met scherpe randjes want dan kan de folie beschadigd raken. Het is beter geen scherpe of agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Fabels en feiten over raamfolie:

Fabel: Raamfolie zorgt ervoor dat uw interieur helemaal niet verkleurt
Feit: Hoewel raamfolie de mate van verkleuring veroorzaakt door schadelijke uv-stralen (99% of meer wordt tegengehouden), zonnewarmte (tot 82% wordt tegengehouden) en zichtbaar licht sterk reduceert, kan het de schadelijke werking van de zon niet volledig tenietdoen. Raamfolie gaat het verkleuren echter effectiever tegen dan onbehandeld glas.

Fabel: Met raamfolie kan ik niet meer goed naar buiten kijken
Feit: Hoewel een donkere of reflecterende folie ervoor zorgt dat u niet meer van buitenaf in de auto, de woning of het kantoor kunt kijken, wil dat niet zeggen dat u ook niet meer van binnen naar buiten kunt kijken. Dit heeft te maken met de gezichtsscherpte. Het menselijk oog past zich namelijk aan het omgevingslicht aan, zodat u toch naar buiten kunt kijken, zelfs wanneer de lichtdoorlaatbaarheid is verminderd.

Fabel: Beveiligingsfolie is kogelwerend en bestand tegen orkanen
Feit: Veel bedrijven beweren dat beveiligingsfolie glas beschermt tegen extreme krachten zoals orkanen en zelfs kogels. De tests die aangehaald worden om deze beweringen te staven, gebruiken vaak glas van bijna anderhalve centimeter dik dat voorzien is van meerdere lagen beveiligingsfolie. Dit geeft geen realistisch beeld van de dagelijkse praktijk. Over het algemeen wordt er glas van 3 tot 6,5 mm geïnstalleerd. Geen enkele raamfolie die op standaardglas wordt aangebracht kan een kogel tegenhouden. Bovendien is de term ‘bestand tegen orkanen’ totaal verkeerd. Als een orkaan het dak van een huis kan blazen, dan kan deze zeker een ruit vernielen. Beveiligingsfolie is ontworpen om de kans op verwondingen en schade te beperken door het glas bijeen te houden als het breekt.

Fabel: Raamfolie voor auto’s is verboden
Feit: De wetgeving over het gebruik van raamfolie verschilt van land tot land. In Nederland is raamfolie verboden op de voorruit, maar wel toegestaan op de zijruiten en de achterruit. In een groot aantal landen is het gebruik van raamfolie voor de gehele auto toegestaan, mits deze voldoet aan bepaalde normen met betrekking tot de lichtdoorlaatbaarheid. Raadpleeg ons, uw plaatselijke distributeur van Xpel raamfolies, zodat u er zeker van bent dat de raamfolie op uw auto voldoet aan de wettelijke bepalingen.

Fabel: Iedereen kan raamfolie plaatsen
Feit: Ook al lijkt het op het eerste gezicht vrij eenvoudig om raamfolie aan te brengen, toch kan het op diverse manieren fout gaan. Raamfolie kan snel verontreinigd raken door vuil, stof of haar, wat slecht is voor de folie en een teleurstellend resultaat geeft. Onze professionele monteurs hebben ervaring met de juiste technieken voor het voorbereiden en aanbrengen van folie, zodat verontreiniging en andere problemen worden voorkomen en u verzekerd bent van een kwaliteitsvolle plaatsing.

Kijk ook eens op ons YouTube kanaal voor leuke en informatieve filmpjes over tinten en veiligheidsfolie.

Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl