Home / Project / Bestickering Fiepbus

Bestickering Fiepbus

Ter ere van de 100-jarige verjaardag van Fiep Westendorp, die de beroemde illustraties voor de boeken van Annie M.G. Schmidt maakte, verzorgde TintTotaal de busbestickering van de Fiepbus die een jaar door Nederland tourt.

Wat is de Fiepbus?
Het rijdend kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen de jongsten (4-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer.
Voor meer informatie over de jubileumactie kijk hier.

Bekijk hier het making of filmpje:

De illustraties van Fiep werden gebruikt om de bus te decoreren met full colour contourgesneden bestickering en de ramen werden bestickerd met one way vision folie met een full colour print waardoor je nog wel naar buiten kunt kijken als je in de bus zit. De bus is een oude Engelse dubbeldekker en paste maar net in onze werkplaats! De busbestickering moest dan ook gedeeltelijk met een steiger aangebracht worden.

Eenzijdige doorkijk
De naam van de folie heet toepasselijk One Way Vision en bestaat uit printbaar geperforeerd zelfklevend vinyl. Wanneer de folie is aangebracht op een raam zullen de mensen aan de buitenkant van het raam de reclame-uiting zien. De verbazingwekkende eigenschap van de folie is dat mensen aan de binnenzijde van het raam dwars door de folie heen kijken. Hierdoor valt reclame op zonder belemmeringen voor het zicht. De raamfolie wordt toegepast op voertuigen, gebouwen en in winkels.

Hoe werkt dit?
Het menselijk oog volgt de wetten van fysica en optica. Eén van deze wetten houdt in dat het oog de neiging heeft heldere kleuren eerder te zien dan donkere kleuren. Wanneer een One Way Vision graphic is geprint en aangebracht op een raam, is deze opgebouwd uit meerdere kleuren en geprint op de witte zijde van het vinyl. De gaatjes bevatten geen inkt en lijken hierdoor donker. Als je aan de buitenzijde kijkt zal het oog zich vooral focussen op de heldere kleuren en ziet de print daardoor als een solide vinyl. De binnenzijde van het vinyl is juist zwart van kleur en wordt daarom genegeerd als het oog zich focust op de heldere kleuren van de buitenwereld. Hierdoor kijk je als het ware dwars door de folie heen.

Echte impact maken met
een visueel ontwerp?

Of je nu zelf een ontwerp aanlevert of ons aan het denken zet:
TintTotaal brengt jouw visueel ontwerp tot leven! Deel je wens of idee met het team en je hoort snel van ons!
Telefoon icoon020 681 3206 Mail icooninfo@tinttotaal.nl